Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Hart- en vaatziekten > hartoverslag + maag / slokdarm problemen
Auteur Onderwerp: hartoverslag + maag / slokdarm problemen
ditendatenzo
BerichtGeplaatst: 07-10-2007 20:59 Reageer met quote

Wie herkent dit?

Ik heb sinds een paar weken last van hartoverslagen, soms wel tientallen per minuut, uren lang. Dit heb ik vaak na het eten en als ik probeer te gaan slapen. Ik heb een ECG laten maken en hier was op te zien dat het om vessen ging.
De hartoverslagen geven een gevoel van ademnood, omdat ze vaak achter elkaar komen. Als ik sport, heb ik nergens last van. Ik heb tevens een scheurtje in mijn middenrif, waarvoor ik 20mg Omeprazol slik.

Ik heb zelf het gevoel dat mijn hartkloppingen begonnen met maagproblemen, maar mijn huisarts zegt dat dit niets met elkaar te maken heeft. Stress werd mij verteld.

Wie herkent deze problemen? of heeft wat advies?

Alvast bedankt,

Jan
Ad
mb
BerichtGeplaatst: 09-10-2007 17:05 Reageer met quote

Jan, ik reageer net op je andere bericht.
Het is makkelijk gezegd dat het stress is, maar dan moet er toch wat aan gedaan worden.
Ik herken ook dat je met sporten nergens last van hebt. Dat had ik ook niet, maar dat komt doordat je dan anders gaat ademhalen.
Ik denk echt dat het door je ademhaling komt.
Als je rustiger leert ademhalen gaat je hartslag omlaag. Ik zat normaal rond 90-100 slagen per minuut in rust en regelmatig hartkloppingen. Na de ademhalingstherapie zit ik tussen de 60 en 70 slagen per minuut. Soms ga ik nog weleens de fout in met mijn ademhaling als ik het druk heb en dan gaat mijn hart ook gelijk op hol, maar ik raak dan niet meer in paniek, want ik weet wat het is. Ik moet dan gewoon even gas terug nemen.

En ik denk dat er dus inderdaad verband is tussen je hartkloppingen en je maagproblemen, omdat je door het scheurtje in je middenrif waarschijnlijk verkeerd bent gaan ademhalen.
Als je dat scheurtje niet dan had je waarschijnlijk ook geen last van maagzuur in je slokdarm en ontsteking daar.

Hoe lang slik je omeprazol? Had je voor die tijd ook al je hartkloppingen?
En hoe is je bloeddruk? Hoog of laag?
Ben je vaak moe?
ditendatenzo
BerichtGeplaatst: 10-10-2007 22:19 Reageer met quote

Ik slik zo'n kleine 10 jaar omeprazol 20mg, voor die tijd heb ik één keer een periode gehad van een paar weken met hartkloppingen, nu duurt het veel langer en zijn ze heviger, ik heb er soms 20 per minuut en dan een uur lang. Ik heb wel dat ik vaak zucht en dat het soms net is dat ik te weinig adem haal. Had jij dit ook? Mijn bloeddruk is wel wat hoog 140 / 150 maar dat zit ook een beetje in de familie. Mijn hartslag zit zo rond de 70-80 per minuut. Ik ben niet zo vaak moe, kom wel de laatste tijd moeilijk in slaap door de hartkloppingen. En dat van voorover gebogen zitten kan wel kloppen, ik ben namelijk webdesigner, en zit dagelijks achter de computer, vaak dus voorovergebogen. Ik heb ze vaak in rust, had jij dit ook?

In ieder geval bedankt voor je reaktie, ik ga er zeker iets mee doen.

Groet, Jan
mb
BerichtGeplaatst: 18-10-2007 16:44 Reageer met quote

Sorry voor de late reaktie.
Vaak zuchten is inderdaad een teken van verkeerd ademhalen. Je haalt dan te veel lucht binnen. Je zit eigenlijk te hyperventileren, maar voor je gevoel is het alsof je juist te weinig lucht binnenkrijgt. Wat je schrijft komt me dus bekend voor.
Je hart gaat altijd steviger slaan als je een diepe ademhaling doet (bijv. zuchten). Als je veel zucht dan gaat je hart ook steviger slaan.
Het is belangrijk dat je rustig leert te ademen. Normaal gesproken zou een Cesar of Mensendieck therapeut je dit kunnen leren. Soms ook wel een fysiotherapeut.
Ik heb verschillende gehad die me niet zo best konden helpen. Het heeft bij mij ook een tijdje geduurd voordat ik geholpen was.
Ik weet niet waar je woont, maar ik heb veel baat gehad bij de ademhalingstherapie van Gerard Feller in Oudewater. Ik moest er een uur voor rijden, maar in mijn woonplaats waren ze niet zo kundig op dit gebied. Ik heb 4 behandelingen gehad en kon het daarna prima zelf. Eigenlijk na 2 keer ging het al een stuk beter.

En ja, ik had het ook vaak in rust. Want als je bezig bent is je aandacht afgeleid van je lichaam. Zodra je rustig wilt gaan zitten ga je toch meer op je lichaam letten en meer zuchten en dan krijg je ze weer.

Je krakende borstkas zal dan waarschijnlijk zijn doordat je vaak voorovergebogen zit achter de pc. Ik heb een backstretcher gekocht en dan wordt je de andere kant op gebogen. Het was in het begin even flink kraken, maar die borstkas van jou is waarschijnlijk gewoon dat je vastzit. Je hoeft geen backstretcher te kopen. Je kunt ook naar een fysio of manueel therapeut gaan.

Groet,
Marian
Index > Hart- en vaatziekten > hartoverslag + maag / slokdarm problemen Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016