Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Psyche > Lexapro
Auteur Onderwerp: Lexapro
daze
BerichtGeplaatst: 12-09-2007 20:20 Reageer met quote

Willen jullie hier je ervaringen delen over lexapro? Ben nu 2,5 bezig en veel bijwerkingen, veel angsten en nog niets. Terwijl in het verleden efexor binnen een week al positief resultaat had en ik heb het idee dat lexapro mijn hartoverslagen (die ik al had) versterken. Ik slaap en eet heel slecht nu mede daardoor, voel me blech.........

Jullie ervaringen positief en engatief graag en ervaren bijwerkingen.

Ik heb ook veel maagpijn en werd ineens tussendoor ongesteld?

Desiree
Ad
aapje
BerichtGeplaatst: 12-09-2007 21:58 Reageer met quote

Hoi Desiree,
Ik ga a.s. vrijdag beginnen met lexapro. Heb sinds begin van het jaar tryptizol gehad en ben bezig dat af te bouwen. Kan je dus geen ervaringen melden, maar ben wel benieuwd. Zal proberen om je mijn bevindingen t.z.t. mee te delen.
De psychiater zei tegen mij dat ik minder last zou hebben van de bijwerkingen. Tryptizol is nl. een oud anti depressiva en die hebben meer bijwerkingen als de nieuwere medicijnen zo zei hij. Ben dus nu wel benieuwd hoe ik er op zal reageren.

Groetjes, Wilma
aapje
BerichtGeplaatst: 22-09-2007 21:33 Reageer met quote

Hoi Desiree, hoe is het nu met de lexapro. Ik gebruik het nu een week en ook bij mij zijn de angsten weer terug. Hier was ik door de psychiater al voor gewaarschuwd. Ook heb ik minder eetlust, moet me er echt toe zetten om toch 3x p/d te eten, als is het maar 1 boterham en kon de 1e nachten niet in slaap komen. De laatste 2 nachten gelukkig wel redelijk goed. Was met de tryptizol ook hele dagen moe (en slapen toen) maar gelukkig is de moeheid overdag niet meer zo extreem.
Hoelang slik jij al lexapro nu, heeft toch even tijd nodig voor dat het merkbaar wordt. Vandaag voelde ik me niet zo kl*** al afgelopen week. Hoop dat het over een tijdje nog beter gaat. Pfff duurt allmaal wel lang, je wilt zo graag verder maar het gaat echt stapje voor stapje.

Sterkte en hoop van jou ook te horen hoe het nu gaat.

Groetjes, Wilma
aapje
BerichtGeplaatst: 29-09-2007 20:58 Reageer met quote

Hoi Desiree,

Merk nog niet veel van de werking, neem nu 2 weken lexapro maar ben heel onrustig. Ga woensdag weer naar de psyciater om te bekijken of de dosis verhoogd word. Heb momenteel 1x p/d 10mg.
Hoop dat je ook nog eens van je laat horen hoe het nu is Question Zijn je angsten nu minder of niet. Ben benieuwd.

Groetjes, Wilma
daze
BerichtGeplaatst: 30-09-2007 19:44 Reageer met quote

De scherpe kantjes zijn er soms af maar of het echt door de medicijnen komt?
Ik heb hartklachetn (onschuldig zegt men) m,aar de medicaijnen versterken dat, en mijn depressie en angsten komen voort uit de hartangst dus al met al ben ik nog niet echt veel beter. Het probleem is alleen dat doro de hartangst dat ik onder gene voorwaarde durf te verhogen (zit op 5 mg) ik heb een dag 10 genomen en voelde me zooooooooooooooo rot en heel veel hartoverslag dat ik gelijk weer naar 5 ben gegaan. Ik moet omhoog voor mijn psychische gestel maar voor lich gestel lukt het echt niet. echt een dilemma. Efexor werkte eerder veel beter bij me maar die werkte ook heel erg op mijn hart en heeft ws alle hartellende veroorzaakt (slikte toen nml efexor). Boeh af ent eo weet ik het ook niet meer.

Ik slaap en eet wel weer beter en dat telt gelukkig ook al heel wat. Maar bij efexor gingen al vrij snel mijn schuldgevoelens, angsten en kribbigheid liggen maar dat is hier nog niet zo alleen idd scherpe kantjes.

Desiree
aapje
BerichtGeplaatst: 08-11-2007 13:51 Reageer met quote

Hoi Desiree, ben benieuwd hoe het nu gaat met je. Werkt de lexapro al wat beter of niet Question Bij mij nog niet echt, ben vanmorgen bij de psychiater geweest en de dosis word verhoogd naar 20mg. Had ook een erge tegenvaller vorige week en kreeg het gevoel dat ik weer bij af ben. Wou dat mijn klachten is verbeteren maar ja dat zal toch denk ik tijd nodig hebben.
Heb gelukkig geen last meer van de misselijkheid die ik aan het begin had.

Groetjes, Wilma
marianvanderWed
BerichtGeplaatst: 21-11-2007 14:56 Reageer met quote

daze schreef:
Willen jullie hier je ervaringen delen over lexapro? Ben nu 2,5 bezig en veel bijwerkingen, veel angsten en nog niets. Terwijl in het verleden efexor binnen een week al positief resultaat had en ik heb het idee dat lexapro mijn hartoverslagen (die ik al had) versterken. Ik slaap en eet heel slecht nu mede daardoor, voel me blech.........

Jullie ervaringen positief en engatief graag en ervaren bijwerkingen.

Ik heb ook veel maagpijn en werd ineens tussendoor ongesteld?

Desiree
Hoi Desiree, ik gebruik al enkele jaren Seroxat (heb al zowat mijn hele 47-jarige leven een angst/depressiestoornis, overgeorven van mijn moeders moederkant)en ik heb laatst een gesprek met mijn psychiater gehad over Lexapro, eventueel. Ik doe het op zich best goed op de Seroxat, hoor (zit wel op het maximum van 3 tabletten) en aangezien ik er nu ook overgangsklachten bij heb, lijkt het of de Seroxat wellicht wat minder werkt. Mijn psychiater zei dat alle SSRI's, waaronder o.a. Cypramil, Lexapro en Seroxat vallen, de zg. serotonine-heropnameremmers, eigenlijk allemaal wel zo'n beetje dezelfde werking hebben; Lexapro schijnt iets nauwkeuriger in je hersenen te werken. Ik hoop van harte dat je snel wat beter gaat; mensen die dit soort klachten niet kennen, begrijpen je vaak niet, hè? Groetjes, Marian.
simson
BerichtGeplaatst: 18-12-2007 23:33 Reageer met quote

hey desiree ik gebruik nu bijna 2 jaar lexapro in het begin werd ik erg misselijk en had het gevoel juist meer last te hebben van stemmingswisseling nu zijn de bijwerkingen helemaal weg ik ben eigenlijk veel rustiger geworden en minder angstiger allen als ik het eens een keer vergeet ofzo dan komt die misselijkheid weer de kop opsteken maar ik heb er zeker goede ervaringen mee over wat het doet het heeft ook tijd nodig eer je lichaam eraan went denk ik
succes groetjes simson
ikke_ikke
BerichtGeplaatst: 19-12-2007 13:36 Reageer met quote

Hallo,

Ik heb Lexapro gehad omdat ik van de Seroxat juist zoveel bijwerkingen had. Volgens de psych was Lexapro een middel met heel weinig bijwerkingen. Waar ik last van had was ontzettende vreetbuien, veel hoofdpijn, beven als een rietje, ontzettend moe, zweten en de depressie werd er niet echt minder van. Heb dit middel ongeveer 5 maanden gebruikt en toen was ik het allemaal zo zat met dit middel dat ik er mee gestopt ben met als gevolg, hoofdpijn over, niet meer beven en zweten en niet meer zo ontzettend moe.

Ook maagpijn had ik last van maar heb hiervoor van de huisarts omeprazol capsules gekregen die de maag beschermen want Lexapro werkt in op de maagwand wat gaat irriteren en maagpijn als klachten geeft...

Sucses ermee!
john45
BerichtGeplaatst: 25-10-2008 13:53 Reageer met quote

ik gebruik lexapro sinds een jaar t ging aanvankelijk goed maar de laatste maanden is alles erg vlak geen emotie naar onder maar ook niet naar boven toe wie heeft ook zo'n ervaring
Zus
BerichtGeplaatst: 03-11-2008 10:38 Reageer met quote

Ik gebruik het nu 6 dagen aar ben alleen nog vreselijk misselijk iedere dag. Goed voor de kilo's dat wel. Verder merk ik er nog weinig van, maar dat zou vlgs de ha wel 2 -4 wkn kunnen duren. Voorlopig meer last van bijwerkingen zoals die misselijkheid en duizelingen en onwijze spierpijn.
aapje
BerichtGeplaatst: 03-11-2008 20:55 Reageer met quote

John, ik gebruik nu ook ruim een jaar lexapro, voel nog wel emotie´s maar kan ze makkelijker loslaten, als je begrijpt wat ik bedoel. Blijf er niet meer zo lang mee zitten als voorheen.

Zus, het heeft idd enkele weken nodig voordat de werking begint. Heb zelf geen last meer van de bijwerkingen gelukkig.
Hoop dat het voor jou ook goed gaat werken.
Zus
BerichtGeplaatst: 04-11-2008 9:46 Reageer met quote

Ik hoop ook dat ze overgaan want je moet wel ff de moed vinden om toch door te slikken.
Ik ben zo moe als wat en slaap heel erg veel. Now heb ik wel wat slaap in te halen van de afgelopen maanden dus mss komt de vermoeidheid eruit nu. Maar ik zet nog ff door, heb voor een maand gekregen voorlopig dus ik heb nog even.
aapje
BerichtGeplaatst: 04-11-2008 16:43 Reageer met quote

Zus, ik was aan het begin ook erg moe en sliep ook veel. Nu is dat gelukkig minder, alhoewel ik er ook nog wel eens dagen bij heb dat ik erg moe ben. Denk zelf dat dat ook nog gedeeltelijk door de depressie komt.Sterkte ermee
Zus
BerichtGeplaatst: 04-11-2008 17:36 Reageer met quote

Hey, ben jij ook zo vreselijk misselijk van die pillen??
Ik neem ze al expres een uur voor ik naar bed ga omdat ik er zo moe van wordt maar ik word ook heel erg misselijk. 's-Morgens als ik uit ben kom is dat dus nog zo en dat is rond 12 uur dan over maar echt veel trek heb ik niet echt. Heb jiij dat ook gehad en blijft dat??
aapje
BerichtGeplaatst: 04-11-2008 20:42 Reageer met quote

Omdat ik er ook zo moe van werd heb ik op advies van de psychiater ze voor het slapen gaan genomen, maar toen werd ik er erg misselijk van. In overleg neem ik hem nu s´avonds na het eten in en dat gaat bij mij goed.
Zus
BerichtGeplaatst: 04-11-2008 21:01 Reageer met quote

Oke, thnx, dat kan ik ook proberen. Ik wacht nog even tot ik wat meer nachten goed heb geslapen. Ik heb de laatste mndn maar 2-3 uurtjes geslapen en val na die pil als een blok in slaap en daar heb ik vroeg in de avond geen zin in. Maar als ik bijgeslapen ben dan ga ik het zeker proberen.
Nog ff een andere vraag, ik heb vreselijk last van spierpijn in me rug en nek en dan bovenin me nek bij mijn hoofd. Had jij dat ook? Zou dat erbij horen?
Hey, bedankt voor je antwoorden, is wel ff prettig om ervaringen te horen.
aapje
BerichtGeplaatst: 04-11-2008 21:04 Reageer met quote

Over de spierpijn kan ik je helaas geen antwoord geven, omdat ik 4 jaar geleden een schouderoperatie heb gehad, die niet goed is verlopen, en dus steeds met pijn loop.
Niets te danken, hoop dat ik je met mijn ervaringen tot nu toe heb kunnen helpen of wat duidelijkheid heb kunnen geven
Zus
BerichtGeplaatst: 14-11-2008 13:00 Reageer met quote

Ik ben nu 2,5 week aan het slikken bijna 3. De bijwerkingen beginnen nu af te nemen. Alleen, ik word begeleid door een verpleegkundige die hierin gespecialiseerd is en zij wil mijn arts adviserenom van 10 naar 20 mg te gaan. Ik ben alleen zo bang dat dan de bijwerkingen terug komen. Iemand ervaring ermee????
Was een beetje vreemd, ze zei dat ze nog niet echt kunnen werken en ook dat de dosering mss verhoogd moet worden. Waaruit kan ze dat afleiden dan? Tja, dat zijn dingen die je je bedenkt als je weer buiten staat he.
aapje
BerichtGeplaatst: 15-11-2008 19:29 Reageer met quote

Hoi Zus,
Fijn te horen dat de bijwerkingen nu af nemen. Ik ben ook van 10 naar 20 mg gegaan, i.o.m de psychiater maar dat was wel na ruim 6 weken. Maar heb daar geen noemenswaardige problemen mee gehad. 3 weken is wel erg kort, maar misschien kun je contact met haar opnemen omdat je twijfelt over haar advies. Meestal bedenk je idd zulke dingen als je weer buiten staat.

Hoe gaat het nu met slapen Question Wordt dat al beter Question Was ik benieuwd naar.
Groetjes, Wilma
Index > Psyche > Lexapro Bookmark and Share
Pagina 1 van 9  

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016