Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > darmonderzoek
Auteur Onderwerp: darmonderzoek
jasmijntje
BerichtGeplaatst: 29-06-2007 10:07 Reageer met quote

Help!
Ik moet voor een darmonderzoek naar het ziekenhuis. Ik heb ook wat helderrood bloed in mijn ontlasting en afentoe wat krampen en lucht in mijn darmen. Nu denk ik meteen dat ik wat ergs heb!!! Heeft iemand ervaring met bovenstaande klachten en een darmnderzoek? alvast bedankt
Ad
agatha
BerichtGeplaatst: 01-09-2007 18:09 Reageer met quote

hee hallo
ik heb het ook gehad, met bariumpap en toen darmonderzoek jij hetzelfde??
en wat was de uitslag???
ik heb last van PDS... ook veel last van darmen, en opgezette buik,...........
elske
BerichtGeplaatst: 01-09-2007 20:34 Reageer met quote

je kunt een rontgenonderzoek krijgen, dan wordt er bariumpap in je darmen gedaan, vervolgens ook wat lucht, doet allemaal geen pijn, alleen moet je alles binnen zien te houden, en dat valt niet mee.

wat ook mogelijk is is een scopie, als het goed is heeft het ziekenhuis folders over hoe en wat, en normaal gesproken geven ze je dat mee. een scopie is niet echt aangenaam, wordt het een coloscopie ( is wat uitgebreider) krijg je een roesje. je kunt ook eens kijken op de site van maag- lever-darmstichting (ff googlen) daar staat echt heel veel info.

sterkte met alles, nou jasmijn ik zie net dat jouw vraag al in juni is gesteld, dus dit is mosterd na de maaltijd, maar misschien heeft iemand anders er nog wat aan? Is het je trouwens allemaal een beetje meegevallen? Hoop dat je een goede uitslag had. gr. elske
rafaelo
BerichtGeplaatst: 05-09-2007 4:06 Reageer met quote

ik heb al 2 maanden last maar wil liever geen onderzoek schijnt niet leuk te zijn. maar bij mijn gaad het niet weg of over
Jannenl
BerichtGeplaatst: 01-10-2007 11:15 Reageer met quote

Vandaag ook een coloscopie gehad. En ik moet zeggen alles is me reuze meegevallen. De voorbereiding met moviprep ging prima. Ok, er zijn lekkerdere drankjes, maar echt vies vond ik het ook niet. En het onderzoek op zich (zonder roesje of wat dan ook) ging prima, wel wat krampen tijdens en erna, maar niets heel vervelends. Ik bedoel als het nog eens zou moeten weer zonder roesje. Wel interessant om je eigen darm te zien op de monitor. Alleen helaas(?) niets gevonden, dus waar mijn klachten vandaan komen?

Wat ik eigenlijk wil zeggen, laat je niet gek maken door alles wat je leest over een coloscopie, bij de meesten gaat het redelijk eenvoudig. De minderheid die problemen heeft post dat voornamelijk op internet.
dimmiedam
BerichtGeplaatst: 07-04-2008 14:18 Reageer met quote

wat fijn om jou bericht te lezen jannenl
ik heb volgende week maandag een coloscopie en maakte me behoorlijk zenuwachtig.
Ik heb een redelijk hoge pijn grens aangezien ik 1,5 jaar met twee fistels heb door gelopen (en twee bevallingen)
Maar door de verhalen op internet word je toch een beetje bang. Je hebt me gerustgesteld en ik ga dr voor zonder roesje....thanks!!
groetjes kim
Jannenl
BerichtGeplaatst: 08-04-2008 9:17 Reageer met quote

Blij dat ik je ene beetje heb kunnen geruststellen.
Succes met het onderzoek Kim.
Gr. Jan
marijke301
BerichtGeplaatst: 09-04-2008 19:40 Reageer met quote

Hey,

Ik denk dat elk lichaam anders reageert op onderzoeken. Ik heb een zeer gevoelige darm waardoor de colonoscopie voor mij niet zo'n pretje was en ik flauwviel maar dat wil niet zeggen dat iedereen dat heeft. Iedereen die onderzoeken gaat krijgen wens ik heel veel succes!!!

Vr. gr. Marijke
emd79
BerichtGeplaatst: 17-04-2008 15:50 Reageer met quote

een coloscopie kan je onder een roesje laten doen Wink Scheelt veel pijn en ongemakken.
Die bariumpap doen merendeel als ze een vernauwing willen opsporen. Kan je kiezen, ga dan voor de scopie!

Ook is er een ander laxeermiddel als moviprep of al die andere rommel waarvan je liters moet drinken: phosforal..een kleine flesje waar je 2 glazen van moet drinken.
ladydiana
BerichtGeplaatst: 09-08-2008 11:08 Reageer met quote

Hallo,,

Ook ik moet a.s vrijdag 15 augustus een coloscopie,
Dus donderdag moet ik met de voorbereidingen beginnen zie ik wel tegen op vierliter drinken en hoor dat het heel vies is nou ja zie wel.
Vrijdag dat onderzoek zie ik tegen op krijg wel een roesje maar hoor ook weer dat je ondanks dat nog voelt heeft iemand ervaring mee.
Ik heb in mei maag onderzoek gehad moest ik slang inslikken kreeg ook een roesje en heb niets gemerkt.
Ik hoop dat ze nu de oorzaak vinden van mijn ersntige ijzertekort en bloedarmoede.
Alle reactie.s zijn welkom

groetjes Diana
vissie27
BerichtGeplaatst: 09-08-2008 12:21 Reageer met quote

Ook ik heb een colonscopie gehad.

Het viel alleszins mee. Of je de dingen nog voelt hangt af van de zwaarte van het roesje.

Ik moet eerlijkheidshalve toegeven dat het begin goed zeer deed. Ik blijk een slechte dikke darm te hebben en daar spuiten ze lucht in.

Toen ik aangaf dat ik zo'n pijn spoten ze direct meer slaapmiddel. Daarna heb ik toch echt een gat in mijn geheugen. Ik weet er verder niks meer van, behalve dan dat ik wakker werd in de uitslaapkamer. Ik was echt op mijn rug in bed gelegd en ingestopt hoor.....

Dus mensen; op zich is het niks om je zorgen over te maken, hoor.

De dranken kunnen even vervelend zijn. Maar het mag met suikervrije limonade siroop en dan is het al lang niet meer zo vervelend.
ladydiana
BerichtGeplaatst: 09-08-2008 12:28 Reageer met quote

Hoi bedankt voor je antwoordt.
Ja met de maag heb ik ook een gat in me geheugen, ik weet dat ik de ring in me mond kreeg en werdt wakker in de uitslaapkamer.
En ik hoop dat het met me darm ook zo gaat dat ik vanniets meer weet.
En toen kreeg ik meteen tehoren of ze iets gezien hadden dus verwacht ik nu ook hoop ik.

diana
wimar
BerichtGeplaatst: 09-08-2008 12:44 Reageer met quote

Hai Ladydiana,

Binnenkort moet ik een gastroscopie-onderzoek ondergaan. Om de 2 jaar krijg ik een coloscopie mét roesje, dus dit is prima te doen maar in ons z.huis geven ze geen roesje bij een gastroscopie en de gedachten daaraan,ben nogal angstig, die stemmen mij zéker niet vrolijk dat snap je wel.Mijn vraag: in welk z.huis heb jij dat laten doen of weet iemand in Gelderland of in die omgeving een ziekenhuis die dit onderzoek ook met een roesje doen?
vissie27
BerichtGeplaatst: 16-08-2008 22:47 Reageer met quote

Hoi Jasmijntje,

Heb je het onderzoek al gehad?
pieterpost
BerichtGeplaatst: 21-01-2009 13:26 Reageer met quote

Een gastroscopie kan ik niet aanraden. Ik ben echt totaal niet bang voor medische ingrepen, maar bij deze begon ik spontaan te tranen. Ik werd ook behoorlijk verrast door heftige reacties van mijn lichaam...Beetje boeren, kokken zeiden ze...wel heftige vormen dan.
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > darmonderzoek Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016