Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > bultje op baarmoedermond
Auteur Onderwerp: bultje op baarmoedermond
Denise
GastBerichtGeplaatst: 11-04-2005 14:10 Reageer met quote

Tijdens het cervix-onderzoek wat ik regelmatig doe (i.v.m. zwangerschapswens, iets met ovulatie bepalen) valt me soms op dat het lijkt alsof er een klein bultje op mijn baarmoedermond zit. Soms voel ik het een beetje, soms niet of nauwelijks. Gisteren voelde ik het echter heel duidelijk, het is een bultje ongeveer ten grootte van een speldeknop, kogelrond en iets harder dan de rest van het weefsel.
Ik weet niet zo goed wat ik ervan moet denken, het lijkt een beetje op de cystes die ik wel eens gewoon op mijn huid heb gehad (en wag heb laten halen) Kan het ook gewoon een cyste zijn? Ik heb verder geen last van contactbloedingen geloof ik en voor de rest is alles normaal te noemen. Wil nog even wachten met een bezoek aan de huisarts, een speculum is niet zo'n fijn vooruitzicht... Smile
Heb wel jaren een mirena gehad, maar die is al een jaar geleden verwijderd.
Ik hoop dat iemand een idee heeft....

Groet,
Denise
Ad
Karen
BerichtGeplaatst: 12-04-2005 9:52 Reageer met quote

Dat kan van alles zijn maar de huisarts kan het met zekerheid zeggen en dan is zo'n speculum onderzoek nog wel te overzien, toch? Het is minder vervelend als het plaatsen van een mirena. En een uitstrijkje is zo gemaakt. Groetjes.
Denise
GastBerichtGeplaatst: 13-04-2005 10:22 Reageer met quote

Ja, ik denk dat ik inderdaad maar eens langs moet gaan. Brrr, liever niet!
Op internet heb ik wel het één en ander gevonden over knobbeltjes op de baarmoedermond, het lijkt overeen te komen met endometriose, maar ik heb daar verder geen noemenswaardige klachten bij. Nou ja, we zullen wel zien....
Groet,
Denise
Eveline
GastBerichtGeplaatst: 08-05-2005 19:31 Reageer met quote

Ja zo'n bultje heb ik dus ook! Ik kom nu op dit forum terecht omdat ik "bultje op baarmoedermond" in Google intypte... Heb jij al onderzoek laten doen en heb je er al een uitslag van? Ik vind het ook zo vaag omdat ik verder nergens last van heb en ik ben pas 27 dus dan val je nog niet onder dat standaard bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker... Confused
Denise
GastBerichtGeplaatst: 09-05-2005 16:33 Reageer met quote

Ha Eveline,
Nee, ik heb uiteindelijk geen onderzoek laten doen, omdat ik er via eigen internet-bronnen achter ben gekomen dat het iets heel goedaardigs is. Als je op google ovula nabothi intypt, kom je op sites waar het e.e.a. over te vinden is (inclusief plaatjes)
Het zijn eigenlijk een soort verstopte kliertjes die vanzelf ontstaan en ook vanzelf weer weggaan....
Overigens kan je echt ALTIJD naar je huisarts voor een uitstrijkje als je het niet vertrouwt, hoor, daarvoor hoef je niet in het bevolkingsonderzoek te zitten....
Groet en succes, Denise
anoniem
GastBerichtGeplaatst: 10-06-2005 20:08 Reageer met quote

Inderdaad, ben vandaag op onderzoek geweest voor bultjes op de baarmoedermond en het is ovula nabothi, goedardig ! Het verdwijnt als je in de meno-pauze komt. Als je er last van hebt dan kunnen deze worden verwijderd onder plaatselijke verdoving.
mirjam
GastBerichtGeplaatst: 18-02-2006 19:37 Reageer met quote

fieuw!

bedankt! ik ben hier ook net als hierboven beschreven terecht gekomen. Maar niets om me druk over te maken dus. Ik heb er verder ook geen last van, ze zitten er gewoon (2)
maar mooi ok. Geen oorzaak van mijn miskraam onlangs dus..
anonieme
GastBerichtGeplaatst: 27-04-2006 20:50 Reageer met quote

Ik dacht dat dat juist een teken was dat je op dat moment vruchtbaar bent (rond eisprong).
abcdef
GastBerichtGeplaatst: 12-05-2006 17:07 Reageer met quote

Hoi,
Ik ben hier dus ook terecht gekomen via bultje baarmoedermond. Het voelt aan als een klein knikkertje ofzo.. hard. Maar verder heb ik ook helemaal geen klachten. Dus ik ga er maar vanuit dat ovula nabothi is...
Gelukkig maar!
Linda!!!
GastBerichtGeplaatst: 13-07-2006 6:59 Reageer met quote

Nou ik ga vandaag naar de huisarts, ik ben pas 20 en ik wil toch zekerheid hebben. Ik laat het wel weten
eland
GastBerichtGeplaatst: 03-09-2006 16:07 Reageer met quote

De ovula van Nabothi zijn gewoon de vochtkliertjes rondom de baarmoedermond die zorgen dat de schede vochtig wordt/blijft.
Ze ontstaan in de pubertijd, als je sexorganen volgroeien.
En ze varieren in grootte gedurende je cyclus.
Ze kunnen aanvoelen als knikkers, bobbels, bultjes of wratjes. Maar alles daarbinnen voelt meteen heel groot. Net als in je mond, daar voelt een klein bultje ook meteen heel groot.
Het is dus geen aandoening, het is gewoon een onderdeel van je anatomie.
Chanjus
GastBerichtGeplaatst: 23-01-2007 21:09 Reageer met quote

Ik ben blij om te horen dat het goed aardig is Smile , ben er namelijk net achter gekomen dat ik een bultje heb. Mijn kindrwens is groot dus ik was al bang.

Groetjes
Benieuwd
GastBerichtGeplaatst: 25-04-2007 7:27 Reageer met quote

Linda!!! schreef:
Nou ik ga vandaag naar de huisarts, ik ben pas 20 en ik wil toch zekerheid hebben. Ik laat het wel weten


Hoi Linda, heb je het nog bij de dokter laten zien en wat zei hij erover. Ben erg benieuwd want ik heb er 2. Groetjes Petra
Benieuwd
GastBerichtGeplaatst: 25-04-2007 7:28 Reageer met quote

Chanjus schreef:
Ik ben blij om te horen dat het goed aardig is Smile , ben er namelijk net achter gekomen dat ik een bultje heb. Mijn kindrwens is groot dus ik was al bang.

Groetjes


Weten jullie zeker dat het goedaardig is ?
Meisje_92
BerichtGeplaatst: 26-04-2007 16:56 Reageer met quote

Oooo dit heb ik dus ook! (maar ik weet niet of het de baarmoederhals is... ik kan er wel bij met mijn vinger, dus...) maar dan heb ik voor niks een topic geopend:O
Meisje_92
BerichtGeplaatst: 26-04-2007 16:59 Reageer met quote

eland schreef:
De ovula van Nabothi zijn gewoon de vochtkliertjes rondom de baarmoedermond die zorgen dat de schede vochtig wordt/blijft.
Ze ontstaan in de pubertijd, als je sexorganen volgroeien.
En ze varieren in grootte gedurende je cyclus.
Ze kunnen aanvoelen als knikkers, bobbels, bultjes of wratjes. Maar alles daarbinnen voelt meteen heel groot. Net als in je mond, daar voelt een klein bultje ook meteen heel groot.
Het is dus geen aandoening, het is gewoon een onderdeel van je anatomie.


Hier heb ik wat aan!!! thnx voor de info:D
blondine-89
GastBerichtGeplaatst: 25-05-2007 18:57 Reageer met quote

fijn dat er zo'n forum bestaat..
ik heb er nl ook last van en vroeg me af of t kwaad kon,
zolang ik er geen last van heb..
blijft ie maar lekker zitten!
allemaal heel erg bedankt voor de info!
persoon
GastBerichtGeplaatst: 31-05-2007 16:49 Reageer met quote

ik heb dus echt redelijke grote bult zitten ik kan deze hele duidelijk voelen en is misschien nog groter als een kers. in het midden zit een soort klein gaatje maar ik vraag me af of dit de baarmoedermond is, aangezien ik er met mijn vingers makkelijk bij kom en er helemaal om en over heen kan. een tampon indoen of tijdens de sex doet het pijn of lijkt het wel alsof mijn vagina dicht zit. ik heb echt geen idee wat dit is en zit er wel heel erg over in. soms lijkt het ook wel of het verschoven is. Question
gr.
rina
GastBerichtGeplaatst: 31-05-2007 21:54 Reageer met quote

ik heb last van onderrug enbuik pijn
anoniemie
GastBerichtGeplaatst: 03-06-2007 13:37 Reageer met quote

Op mijn 25e ondekte ik ook zo een bultje op de baarmoedermond, net op het randje van de opening zeg maar...Ik maakte een afspraak met de huisarts. Er was die dag een vervanger die mij nog net niet uitlachte. "Weet je wel zeker dat het je baarmoedermond is?"...en "Daar kun je zelf haast niet bij komen" waren voor mij genoeg om daar met een schaamtegevoel weer weg te gaan. Een maand later ben ik op advies van mijn vader toch nog eens gegaan en nu wilde mijn eigen huisarts wel even kijken en met een wattenstokje met wat vloeistof erop depte hij op de bultjes.
Hij vertelde dat het er niet verontrustend uitzag en dat het veel voorkomt in de fase waarin vrouwen op hun meest vruchtbare punt zijn beland zeg maar...Oke..dan weet ik dat.
Nu twee jaar later zijn er nog meer bultjes bijgekomen. Ik voel mij er nog steeds niet gerust bij. Ben ik nu soms nog vruchtbaarder ofzo?? Ik hou het goed in de gaten en ga er denk ik ook gewoon weer mee heen.
Index > Gynaecologie > bultje op baarmoedermond Bookmark and Share
Pagina 1 van 2  

1, 2  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016