Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Huidaandoeningen > Witte vlekken door de zon of..?
Auteur Onderwerp: Witte vlekken door de zon of..?
android000
BerichtGeplaatst: 12-06-2007 13:27 Reageer met quote

Hallo,
Ik ben net terug van een vakantie in Portugal. Nu heb ik sinds een paar dagen witte vlekken die zijn begonnen op mijn bovenarmen en schouders, maar nu ook op mijn benen, buik, rug, borst en onderarmen opduiken. Nu heb ik al mijn hele leven eczeem, dus witte vlekken heb ik wel vaker, maar ik weet zeker dat deze vlekken daar niet van komen. Sommige vlekken schilferen wel enigszins en sommige niet.

Wat zou dit kunnen zijn? Zelf denk ik aan zonneallergie of een schimmel. Van zonneallergie heb ik echter nog nooit last gehad en van mezelf word ik snel bruin. Misschien dat dat er iets mee te maken heeft?
Ad
ingrid52
BerichtGeplaatst: 20-06-2007 11:28 Reageer met quote

Ik heb het jàren en jàren geleden ook eens eenzelfde iets gehad: witte vlekjes op mijn schouders en bovenarmen. (Ook na een vakantie in Portugal trouwens.)Ik word ook van mezelf snel bruin. En ik dacht daarom alleen aan een schimmel. De huisarts dacht aan 'wegtrekkend pigment' maar daar wilde ik zekerheid over, dus ik heb mezelf naar een huidarts laten sturen: het was een schimmel. Dat werd toen bekeken met een ultraviolette lamp. Ik moest me toen wassen of insmeren met een spulletje en op gegeven moment was de schimmel weg maar de witte vlekjes zijn pas later weer bijgekleurd.

Inmiddels zijn er al wel heel veel jaren verstreken, maar die schimmel zal er nog wel zijn.
Ik hoop dat je iets aan mijn antwoord hebt: laat het in ieder geval nakijken!
smile25
BerichtGeplaatst: 31-08-2007 6:43 Reageer met quote

Hoi hoi, Het zou kunnen zijn dat je vitiligo hebt. Dat is het depigmenteren van de huid. Ik kwam er achter toen ik op vakantie was in het zuiden. Het is niet ernstig, maar mooier word je er niet op. Je pigmentcellen gaan uit het lichaam.

Als dit het is moet je oppassen met de zon. Doordat er geen pigment in zit heb je eerder kans op verbranden door de zon. En het stimuleerd het proces.

Het begint meestal bij je anus. Maar voor hetzelfde geld is dit het niet... ik zou toch even naar de dokter gaan als je het zeker wilt weten.

Gr.
Merrit
BerichtGeplaatst: 29-10-2007 12:51 Reageer met quote

Hoi,
Ik heb zelf ook mijn hele leven last gehad van eczeem, ik ben nu 18 jaar en heb en nog maar heel weinig last van. Na mijn vakantie van vorig jaar ( en ja hoor, ook in portugal haha) kreeg ik ook veel kleine witte plekjes op mn bovenarmen, schouderbladen,hals en een beejte in mn gezicht. Ze schilferde soms ook, af en toe jeuken en ik vond het gewoon heel lelijk! Zelf dingen op internet opgezocht maar het toch een beetje 'vergeten'. Namate van tijd zag je het ook minder omdat je bruine kleurtje dan ook verdwijnt. Dit jaar was ik in Spanje en kreeg ik het weer, dit keer nog witter dan de vorige keer ( al is het nooit helemaal weg geweest ) en toen vond ik het toch wel erg vervelend worden en ben ik naar de Dermatoloog geweest. Die heeft me verteld dat het een vorm van eczeem is waarbij het pigment ( tijdelijk ) verdwijnt, als de witte vlekjes er eenmaal zitten kun je er weinig aan doen maar voorkomen kon met een zalfje. Ik heb dat zalfje nu 1 maand in gebruik en het is wel rustiger geworden, geen nieuwe plekjes, maar voor de witte vlekjes die ik nu al heb zal ik moeten wachten op de zon!

Ik hoop dat je er nog iets aan hebt!

Groetjes!
Anique
BerichtGeplaatst: 07-03-2010 11:23 Reageer met quote

Hier heb ik ook erg veel last van gehad ik had het vaak op mijn bovenarmen.
Het is wel goed te behandelen:

- Met zeezout je plekkjes schubben (Zarqa Dode Zeezout Therapy )
- Je plekkjes masseren met je handen of met een nopjes borstel.
- Je plekkjes Goed insmeren met 'creme bioforce a. vogel' deze crem sluit de huid niet af.
- En Zonlicht is ook erg goed.

Als je dit ongeveer tweeweken doet dan heb je er geen last meer van, altans dat was bij mij het geval.
Index > Huidaandoeningen > Witte vlekken door de zon of..? Bookmark and Share
Pagina 1 van 1  

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016