Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Huidaandoeningen > pigmentvlekken gezicht
Auteur Onderwerp: pigmentvlekken gezicht
mexicanG
BerichtGeplaatst: 17-06-2017 20:03 Reageer met quote

Jillina, welkom! Die knop dagelijks proberen om te zetten is een hele lastige strijd. De een lukt het wel, de ander vind het moeilijker.
Ik heb er wel mijn weg in gevonden, alleen merk ik dat het altijd ergens op de achtergrond aanwezig is. Maar ik zelf ben al heel blij met hoe ik mij nu voel, ben van ver gekomen.

Mimizan, wat jij schrijft, zo heb ik ook jaren geleden het gedaan en ervaren…
Op vakantie in nederland, schitterend weer, op de fiets hele routes afgelegd.
Hoofd van de zon wegdraaien, pet op, om de 2 uur ergens heen omdat ik een spiegel wilde bij het insmeren. Eerst spf, dat even laten inwerken bij de wc's, dan foundation…. zoveel invloed kan het hebben.

Aankomende dagen word het prachtig mooi weer.
Als het te warm is zit ik sowieso binnen,bij mij een bijkomend probleem met mooi weer: ik word gebeten door hele kleine zwarte vliegjes, waarschijnlijk knutten/knutjes
Vliegen razendsnel, zijn echt minuscuul maar bijten als de beste. Zeer pijnlijk en ik reageer er allergisch op: grote dikke bulten, brandend gevoel, blaren, laat littekens achter en kan weken nadat het 'weg' was weer enorm gaan jeuken.
Dus ja, dan zit ik toch echt liever binnen. Want, die beestjes zitten op schaduwplekken in de luwte…. ze houden niet van de volle zon,maar om daar nou in te gaan zitten ..?
jillina
BerichtGeplaatst: 18-06-2017 11:08 Reageer met quote

Bedankt voor jouw reactie mexicanG. Fijn om te weten dat je niet alleen zo tobt. Ik ben soms gewoon bang van de zon. Bleh. Wordt moe van de innerlijke strijd. Maar ik lees dat tijd misschien acceptatie kan opleveren. Hoop dat ik ook ooit rustiger ga worden. Voelt zo klote.
mexicanG
BerichtGeplaatst: 19-06-2017 13:03 Reageer met quote

Jillina, sinds wanneer heb je de vlekken?
Het is bij mij echt een proces geweest hoor, om het wat te kunnen accepteren.
Alleen volledige acceptatie zal er waarschijnlijk niet echt in zitten.
Maar ik begrijp wel wat je bedoeld, de angst voor de zon, je er klote onder voelen.
Ik had altijd zo'n knoop in mijn maag,was er steeds mee bezig, waar ik ook was.
Hierdoor beperkte ik mij met allemaal leuke dingen doen.
Zwemmen kon echt niet want dan ging de foundation er af. Dagje weg op bv een boot? Mij niet gezien.

Zorg vooral goed voor je huid. Dat is denk ik wel iets waar velen van ons hier mee bezig zijn. Smeer geen dingen op je huid die je huid kunnen irriteren.
En gebruik echt iedere dag een goede spf. Herfst en winter kan spf 15volstqqn, maar ik smeer het hele jaar met 30. Dus echt iedere dag.

Mocht je het nog niet gedaan hebben: neem eens een kijkje op de site van Jetske Ultee, dat was voor mij echt een eye opener.
jillina
BerichtGeplaatst: 20-06-2017 6:38 Reageer met quote

MexicanG de vlekken heb ik nu zo'n 3 jaar. Ik ben mij er alleen steeds meer van bewust. Zie alleen vlekken en niet meer die spontane meid.
Hoop er ooit ook beter mee om te kunnen gaan zoals jij.
Nu wil ik soms niet eens mijn bed uit pfff.
Bij Jetske heb ik inderdaad ook veel gekeken. Google me suf naar een oplossing die er eigenlijk niet is.
Vandaag weer zon...heerlijk roept men dan....nou voor mij niet.
mexicanG
BerichtGeplaatst: 21-06-2017 11:57 Reageer met quote

Jaren geleden vond ik de zon ook helemaal niks. Dit is nu gelukkig stukken minder. Dit is echt door mijn dochtertje gekomen, ik kan haar niet alleen maar binnen houden.
Toch Jillina, ik heb er wel iets heel waardevols aan overgehouden: Weten wat de zon kan doen. Het besef dat je de zon nodig hebt, maar dat je hier zorgvuldig mee om moet gaan.
Ik kan en wil maar niet begrijpen waarom er nog mensen zijn die zich niet insmeren. Mensen die zich slechts 1 keer insmeren en denken dat dit genoeg is. Mensen die een te lage factor gebruiken omdat het bruine kleurtje zo mooi staat.
Dat laatste vind ik ook, absoluut. Maar dit is het niet waard.
De zonkracht is momenteel zo sterk, het is vragen om problemen.
Maar stranden liggen overvol en het lijkt erop dat wat het KWF ook doet, dat we ons nog altijd onvoldoende bewust zijn van de schade die de zon kan aanbrengen.

Als mijn man weer eens in de tuin vol in de zon ligt zonder ook maar een crème op te doen, dan loop ik na een paar minuten naar hem toe en vraag "heh, wat zit daar voor rare plek? Die had je nog niet!" Dan pas is hij zich weer bewust. Alhoewel…. tijdelijk Wink

Een oplossing is er niet. Wel kun je erger voorkomen door goede producten voor je huid aan te schaffen,iedere dag te smeren (om de twee uur) en uit de volle zon blijven tussen 11-15. Uv petjes of hoedjes zijn ook heel fijn Smile

En ja hoor, ook jij gaat er eens beter mee om! Echt!
Cathelijne is hier al even niet meer geweest, maar ik weet nog dat zij in een enorme dip zat, met hele nare gedachten, en zij is uit dat dal gekomen. En ze moest van heel ver komen! Zij is een heel mooi voorbeeld hier, vind ik zelf.

Hou je haaks! En leuke dingen doen he? Dat is belangrijk!
jillina
BerichtGeplaatst: 21-06-2017 18:53 Reageer met quote

Ik ga mijn best doen. Ontspannen in de zomer....best moeilijk.
Bedankt voor jouw reactie MexianG
Index > Huidaandoeningen > pigmentvlekken gezicht Bookmark and Share
Pagina 235 van 235  

Vorige  1, 2, 3 ... 233, 234, 235

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016