Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > hallux valgus
Auteur Onderwerp: hallux valgus
christel1961
BerichtGeplaatst: 30-08-2013 19:03 Reageer met quote

Ben nu vorige week dinsdag geopereerd aan mijn teen en tot nu toe gaat alles heel goed. Veel beter dan ik verwacht had eerlijk gezegd. Het litteken staat heel mooi, pijn heb ik moet ik zeggen bijna niet gehad. Mijn voet staat ook niet dik meer, 's morgens toch, 's avonds een heel klein beetje. Ik kan ook al terug bijna normaal stappen. Voel dat het allemaal nog een beetje ongevoelig is langs de zijkant van mijn voet maar de bovenkant voelt normaal aan. Het blauwe is al bijna helemaal weggetrokken, juist aan mijn enkel ziet mijn voet nog een beetje blauw, van boven af zie je het bijna niet meer. Heb meer last van mijn andere voet nu dan van de geopereerde teen Smile Overdag laat ik mijn gips al heel veel uit en loop ik op mijn pantoffels rond in huis. Zit ook wel veel oefeningen te doen met mijn tenen, buigen, strekken, plooien en dat lukt allemaal. Maandag naar de orthopedist om de draadjes te verwijderen en een vervolgafspraak te maken, normaal zal dat binnen een week of 6 zijn om te kijken wanneer het spilletje eruit mag. Heb veel zin om te vragen of hij het niet tegelijk met mijn andere teen kan doen, nu we toch bezig zijn en ik dan in mijn 1 been toch een kuitblock krijg en daarna een volledige narcose, ben ik daar gelijk ook van verlost en misschien kan hij het er dan een maand later uithalen, heb er geen last van en voel het ook niet zitten. En hopelijk gaat teen 2 ook zo vlot dan teen 1, dan ben ik er echt op 6 maand van verlost, de winter gaat er nu toch gaan aankomen en dan hoeft de tuin niet meer gedaan te worden en ja de kinderen zijn er ook nog om me te helpen als er iets niet lukt. Zal maandag nog wel posten hoe het geweest is bij de orthopedist. Groetjes.
Ad
christel1961
BerichtGeplaatst: 03-09-2013 11:10 Reageer met quote

Gisteren bij de orthopedist geweest en alles ziet er prima uit. Ben van de draadjes verlost en heb een vervolgafspraak met RX op 23 september, dan gaat hij kijken hoe alles vastgegroeid is. De operatie van mijn 2de voet, nu de rechtse gaat door op 24 september, dus de dag erna. Als de pin al uit mijn linkse voet mag gaat hij dat samen doen omdat ik dan toch onder narcose ben. Ik krijg ook terug een kuitblock rechts dus hopelijk heb ik geen pijn zoals in de linkse voet. Alles gaat prima en ik ben echt blij dat ik toch de stap gewaagd heb na alle horrorverhalen die ik al gehoord en gelezen had, hier en op internet Smile . Nu de winter toch voor de deur staat kan ik daarna mijn oude botten aantrekken die toch al uitgerokken zijn en volgend jaar ga ik terug normale schoenen kunnen dragen, niet te spannend, gewone schoenen waar je ook die lelijke afdruk van de knobbel niet meer ziet instaan. Ben een gelukkige vrouw dus. Groetjes
Olgavanwegberg
BerichtGeplaatst: 20-09-2013 9:22 Reageer met quote

Hallo,

Ik ben dinsdag geopereerd aan mijn teen.
Ik mag nu twee weken mijn voet niet belasten.
Maar door het lopen op krukken krijg ik last van bovenlichaam.
Hebben meer hier last van.

Groetjes Olga
thorra
BerichtGeplaatst: 20-09-2013 9:38 Reageer met quote

hoi Olga,

ik ben aan mijn rechtervoet geopereerd vorig jaar 15 oktober 2012 en nu moet ik op 4 oktober binnen voor de linkerkant.
Op krukken lopen is inderdaad zeer belastend voor het bovenlichaam. Ik wist verdorie niet dat ik zoveel spieren had;-)
Ik had het meeste last in mijn armen...
maar na een week gaat dat over hoor! de moed niet opgeven,je komt er ook wel. Ik vind de pijn na de operatie meevallen,alleen de lange revalidatie tijd....ik heb 6 maanden uit dienst geweest. ik doe horeca...dus lopen en lange dagen...
ik ben dus voor weer een tijdje zoet en gekluisterd aan mijn huisje!
ik wens je nog veel sterkte toe en lees je nog wel

groetjes Carine
christel1961
BerichtGeplaatst: 20-09-2013 12:43 Reageer met quote

Mijn linkerkant is al gedaan, nu dinsdag 24 september binnen voor de rechterkant. Ja mijn voet staat van boven nog wat gezwollen omdat ik geen hele dag met mijn been/voet omhoog kan zitten. Pijn heb ik bijna niet maar die zwelling is wel vervelend. Maandag RX-en van mijn voet om te zien hoe het er langs binnen uit ziet, dat is belangrijker dan de buitenkant. Veel succes thorra voor jou ook.
Zahra
BerichtGeplaatst: 21-09-2013 21:59 Reageer met quote

Hallo allemaal
Ik ben 30 augstus 2011 geholpen aan mijn linkervoet dit is allemaal goed bevallen. 24 mei 2012 ben ik aan mijn rechtvoet geholpen nu dus alweer anderhalf jaar verder en heb nog steeds erg veel pijn aan mijn teen. Dokter heeft al enkele keren foto's laten maken maar kan niks raars zien. Toevallig iemand anders die hier ook last van heeft of van heeft gehad? En met pijn bedoel ik hele erge steken in de teen en soms met lopen zak ik er door heen.
arer
BerichtGeplaatst: 02-10-2013 12:45 Reageer met quote

Afgelopen 9 augustus ben ik geopereerd ik heb 2 weken een spalk met drukverband gehad en toen 4 weken loopgips met een loopschoen.
Op 24 september ben ik uit het gips gekomen en heb een speciale schoen meegekregen om het goed afwikkelen voor een week.
Nu mag ik over op gewone schoenen maar pas geen enkele schoen nu loop ik met verbandsloffen maar het lopen is nog pijnlijk de grote teen is nog erg stijf en de voet ieder keer behoorlijk dik.
Iemand enig idee hoe lang dit alles kan duren?
thorra
BerichtGeplaatst: 02-10-2013 15:28 Reageer met quote

arer schreef:
Afgelopen 9 augustus ben ik geopereerd ik heb 2 weken een spalk met drukverband gehad en toen 4 weken loopgips met een loopschoen.
Op 24 september ben ik uit het gips gekomen en heb een speciale schoen meegekregen om het goed afwikkelen voor een week.
Nu mag ik over op gewone schoenen maar pas geen enkele schoen nu loop ik met verbandsloffen maar het lopen is nog pijnlijk de grote teen is nog erg stijf en de voet ieder keer behoorlijk dik.
Iemand enig idee hoe lang dit alles kan duren?


ik heb 6 maanden uit roulatie geweest ( werk in horeca)

nog enkele maandjes geduld:-)
arer
BerichtGeplaatst: 04-10-2013 16:34 Reageer met quote

En na hoeveel tijd pas je weer n gewone schoen ik loop nu op verbandsloffen.
En wanneer konden jullie weer autorijden?
Harrietk
BerichtGeplaatst: 06-10-2013 10:54 Reageer met quote

Hallo Arer,

Bij mij is de operatie nu 6 maanden geleden. De meeste schoenen kan ik wel weer aan, geen laarsjes met hakjes enzo. Na het gips heb ik de hele zomer op mij teva sandalen en op slippers gelopen. De teen blijft bij mij erg stijf door littekenweefsel.
Ik ben direct nadat ik uit het gips was gaan autorijden. Dat ging beter dan lopen Wink
Nu na eenhalf jaar heb ik besloten de andere kant voorlopig niet te laten doen omdat ik daar veel minder last van hebt en het een erg belastende operatie is.
Anneke1968
BerichtGeplaatst: 22-10-2013 12:47 Reageer met quote

Hallo allemaal. Op 8 oktober ben ik geopereerd aan een bunionette (kleermakersknobbel) aan de buitenzijde van mijn rechtervoet. Bij mijn kleine teen dus. Hier is geen apart onderwerp voor en de operatie lijkt mi veel op de HV operatie, daarom plaats ik mijn reactie hier. Ik liep al drie maanden allleen nog maar op slippers vanwege de pijn, maar in september werd dat toch wel wat fris, haha. Via de huisarts snel naar de orthopeed en binnen 1 week lag ik op de ok! De knobbel werd afgezaagd en mijn vijfde middenvoetsbeenttje doorgezaagd en de bovenzijde daarvan is naar binnen verzet. Daar zit nu een pen in, er steekt een soort van vleeshaak uit mijn voet vandaan. Voet is mooi slank, alleen aan de onderkant vlak onder mijn tenen zit wat zwelling. ik heb een zenuwblok gehad in mijn knieholte en lies, deze laatste vanwege de strakke band om je bovenbeen voor de blloedleegte tijden de operatie. Ik heb geen roesje hehad, wilde ik liever niet. Zo'n verdoving gaat tegenwoordig met een echo erbij, zodat ze precies zien wat ze doen. Heb er weinig van gevoeld, gewoon goed je been ontspannen. De verdoving was na 17 uur uitgewerkt, iets sneller dan verwacht. Heb 4000 mg paracetamol per dag gebruikt en een paar naproxens, werd ik niet zo lekker van dus die heb ik snel laten staan. De oxycodon (morfineachtig) heb ik niet gebruikt. Was dezelfde dag weer thuis. Kreeg drukverband en een Darcoschoen rn had volgens de arts geen krukken nodig. Dat lopen op die schoen deed de eerste week echt veel te zeer, dus ik heb lekker met ootje omhoog gezeten. De tweede week ook nog 95% van de tijd. Ik rol op mijn bureaustoel door de kamer en zittend de trap op en af. Mijn voet tintelde erg en van de gipskamer mocht ik na 5 dagen het verband loshalen, ze houden niet zo van tintelingen. Ging iets beter, maar was niet weg. Volgens de gipskamer moest ik de eerste twee weken 95 % van de tijd met pootje omhoog en verder krukken bij de darcoschoen. Ze zeiden dat de art nog nooit aan zijn voet was geopereerd, haha. Zo is het! Ik heb onderschaalkrukken (dan steun je met onderarmen ipv met de handen en polsen, want ik heb polsklachten. Dat gaat goed. Voet ziet er mooi slank uit. Toen de tintelingen niet weggeingen nadat het verband losser zat heb ik weer gebeld. De gipskamer zei dat het ook van het zenuwbllok kon komen, dat komt vaker voor. De zenuwen zijn dan nog een beetje geirriteerd en dat voelt als tintelingen. De knobbel bij mijn grote teen is trouwens gevoelloos en er zit een rode plek op. Ook mijn grote teen is aan de zijkant tintelig. Volgens mijn osteopaat zou het wel eens kunnen dat ze mijn voet tijdens de ok in een soort van klem hebben vastegezet en dat daarbij een huidzenuw is beschadigd. Gaat op termijn vanzelf weer over als het goed is. De laatste drie dagen gaat het een stuk beter met de darcoschoen gelukkig, maar ik zit og wel veel met mijn voet hoog. Na 16 dagen gaan de hechtingen eruit. De pen na 4 weken als het bot voldoende is aangegroeid. Da t zien ze op de foto die ze dan maken. Al met al is het me tot nu toe niet tegengevallen. Ik heb ongeveer 10 dagen paracetamol gebruikt, steeds minder mg per dag. Ik heb nu alleen verband om de voorvoet, lekker luchtig, en ik haal het er twee keer per dag helemaal af. Mocht ik niet tegen de arts zeggen van de gipskamer. Ach, na een week heeft drukverband volgens hen toch geen functie meer, en ik hou de wond en de pen wel goed beschermd. Mag ook niet nat worden uiteraard. Als ik meer nieuws heb dan laat ik het weten. Ik heb alle 225 paginas van dit forum de afgelopen dagen doorgelezen, wat een verhalen allemaal. Niet steeds even positief helaas. Ik hoop dat het bij jullie allemaal goe afloopt. Groeten, Anneke
Anneke1968
BerichtGeplaatst: 24-10-2013 13:44 Reageer met quote

Hallo allemaal, ben vanmorgen naar de gipskamer geweest om hechtingen te verwijderen. Was vrij pijnloos. Moet nu zoveel mogelijk zonder krukken op Darcoschoen en op al een beetje afrollen met die voet van de gipsmeester. Dat afrollen doe ik nog even niet. Mijn middenvoetsbeentje is immers doorgezaagd en de pen gaat er over twee weken (als het meezit) pas uit. Dat is nu echt nog niet aan elkaar gegroeid dus dat ga ik niet belasten. Ik loop gewoon op mijn hak. Ik probeer nu voor mijn goede voet een schoen te zoeken met een dikke zool, want ik krijg anders last van mijn linkerheup. Ik loop hartstikke scheef natuurlijk. Het valt me op dat mijn voet niet echt dikker wordt nu ik meer loop. De tintelingen zijn nog niet weg, maar wel veel minder. De gipsmeester kon er geen chocolade van maken. Hij dacht dat de gevoelloosheid van mijn knobbel bij de grote teen iets met een blauwe plek te maken had??? En dan te bedenken dat dit ook een controle-consult was. Maar goed dat niet echt iets misgaat. Wink
Natasja1981
BerichtGeplaatst: 25-10-2013 10:05 Reageer met quote

Hallo,

Ook ik wordt geholpen aan Hallux Valgus. Ik sta voor 6 november ingepland om geopereerd te worden. Bij mij gaan ze het gewricht van mijn grote teen vastzetten, omdat de afwijking al heel groot is en ik hele soepele gewrichten heb. Anders is de chirurg bang dat het binnen korte tijd weer teruggekomen is.

Ik zie er vreselijk tegenop. Ik heb 2 kindjes (7 en 2) en mijn man heeft een eigen zaak en is dus weinig thuis. Veel hulp om me heen heb ik niet, want de meeste mensen werken. Er is mij verteld dat ik gelijk loopgips krijg en dat ik hem bijna gelijk weer iets mag gaan belasten.

Zijn er mensen met ervaring hiermee?
christel1961
BerichtGeplaatst: 11-11-2013 10:55 Reageer met quote

We zijn nu weer een paar maand verder, mijn 1ste operatie was in augustus, linker voet, de 2de in september, rechter voet. Vrijdag hebben ze het pinnetje verwijderd uit mijn rechter voet en alles gaat heel goed. Nu heb ik geen zwelling meer links en heel miniem rechts. Wel had ik een ander probleem van na de 1ste operatie al. Ik kreeg altijd verschrikkelijke jeuk, soms alleen mijn voeten maar soms echt heel mijn lichaam. Van onder tot boven vol galbulten. Niet altijd maar wel heel regelmatig soms 4 aanvallen van een paar uur op een week tijd of meer, dus zyrtec altijd bij de hand. Had het al aan de orthopedist gevraagd na operatie nr 1 maar hij dacht dat het niet van het chirurgisch materiaal kon zijn. Toen ik vrijdag aan het wachten was voor het verwjderen van het pinnetje kreeg ik terug een jeukaanval, mijn voet stond bloedrood en jeukte verschrikkelijk en mijn andere been stond ook vol striemen. Nu kon de orthopedist het eens goed bekijken en heeft hij wel toegegeven dat ik allergisch kon zijn aan het chirurgisch materiaal (kirshner-pin van roestvrij staal). Ik ga me nu wel laten testen op metaal allergie want je weet nooit dat ik eens een ongeval krijg en ze moeten terug hetzelfde materiaal gebruiken en ik er terug een allergie op krijg. Zaterdag was het echt onhoudbaar en heb ik mijn vriend naar de apotheek van wacht gestuurd om zyrtec want ik was bij hem en wat was ik vergeten, mijn zyrtec natuurlijk. Verder kan ik al stappen op normale schoenen, zelfs al met een sleehak, wel clarks en een half maatje groter dan normaal maar ze zitten prima. Nu heb ik wel wat pijn rechts, normaal na het verwijderen van het pinnetje maar gisteren heb ik maar 1 keer pijnstilling genomen 's avonds voor ik ging slapen. Mijn vraag, heeft er hier nog iemand last van een metaal allergie van een implantaat zoals die pin ? Groetjes
Jane77
BerichtGeplaatst: 12-11-2013 10:35 Reageer met quote

Afgelopen vrijdagmiddag geopereerd in Deventer ziekenhuis door Dokter Reuver expert in deze operaties, stuk van de zijkant bot gehaald en breuk gemaakt in de tak van de grote teen, hersteld met schroefjes. Ik zag er zo ontzettend tegenop, bang voor de zenuwblokkadeprik in de knieholte, bang voor de pijn als ik uit de narcose kwam..Ik kan het iedereen aanraden om onder narcose te gaan met pijnblokkadeprik, die prik maakt alles wel drie dagen gevoelloos.Ideaal. De voet is goed ingepakt met verband, ik loop naar de wc zonder pijn met spalkschoen. Ik had vannacht wel enmorme pijnscheuten waar de wond zit, echt vreselijk veel pijn. Nu is dat weer over.Hallux operatie is echt goed te doen, met zenuwblokkadeprik!
Jane77
BerichtGeplaatst: 12-11-2013 10:39 Reageer met quote

Hoe gaat het nu met jou?
Natasja1981 schreef:
Hallo,

Ook ik wordt geholpen aan Hallux Valgus. Ik sta voor 6 november ingepland om geopereerd te worden. Bij mij gaan ze het gewricht van mijn grote teen vastzetten, omdat de afwijking al heel groot is en ik hele soepele gewrichten heb. Anders is de chirurg bang dat het binnen korte tijd weer teruggekomen is.

Ik zie er vreselijk tegenop. Ik heb 2 kindjes (7 en 2) en mijn man heeft een eigen zaak en is dus weinig thuis. Veel hulp om me heen heb ik niet, want de meeste mensen werken. Er is mij verteld dat ik gelijk loopgips krijg en dat ik hem bijna gelijk weer iets mag gaan belasten.

Zijn er mensen met ervaring hiermee?
Nanne1954
BerichtGeplaatst: 18-11-2013 14:10 Reageer met quote

Dag allemaal.
Ik ben nieuw,mag in januari voor de HV operatie.
Zie er verschrikkelijk tegenop! Ik zit hier met steenkoude handen en zweet op mijn voorhoofd jullie verhalen te lezen!Ik vraag me in alle ernst af of ik het nog laat doen! Ik had van de anesthesist begrepen dat die prik in de knieholte gedaan werd als je onder narcose was maar hier begrijp ik dat het voor de narcose gedaan wordt.En dan alle pijn daarna,pfffff,ik vind jullie stoer hoor!!!
Nanne
thorra
BerichtGeplaatst: 18-11-2013 16:08 Reageer met quote

hoi Nanne,

ik heb ze alle twee laten opereren en moest het te herdoen zijn dan doe ik het terug! ik heb meer pijn gehad toen het ontstoken was dan de operatie zelf. De pijnmedicatie is zeer goed en pijn moet je niet hebben daar zijn pijnstillers voor toch? Wink
ik ben zo tevreden. verleden jaar in oktober heb ik mijn rechtse laten doen en nu dit jaar in oktober heb ik mijn linkse laten doen. ik zit nog altijd in een steunverband om hem recht te houden,maar ben van de Darco schoen ( die moet je zes weken dragen zonder kousen of sokken) verlost en draag nu open sandalen voor 1 maand,en dan mag ik brede schoenen dragen met veters. Ik denk nog een maandje of 2 eer ik begin te werken. het is te zien welk werk je doet.ik doe horeca,dus kan ik dat nu nog niet aan om vel uren te staan. Hij zit nog wel gezwollen maar dat verdwijnt met de tijd. Mijn rechtse is nu een jaar geleden ge-opereerd en die is nu nog maar pas volledig ontzwollen.
Ik wens je veel sterkte en jij ben even moedig als alle voorgangers.
hou ons op de hoogte Smile
Natasja1981
BerichtGeplaatst: 18-11-2013 17:12 Reageer met quote

Hoi,

Bedankt voor je interesse. Ik ben alleen helaas nog niet geholpen. Ik werd 5 dagen van te voren opgebeld dat er een spoedgeval was en mijn operatie niet door kon gaan. Ik ben weer opnieuw op de wachtlijst gezet en wacht weer op een oproep. Het word sowieso niet eerder dan sinterklaas.

Ik ben er best een beetje boos om, want ik wil het ondertussen achter de rug hebben. Ik sta al bijna een jaar op de wachtlijst.

Groetjes Natasja

Jane77 schreef:
Hoe gaat het nu met jou?
Natasja1981 schreef:
Hallo,

Ook ik wordt geholpen aan Hallux Valgus. Ik sta voor 6 november ingepland om geopereerd te worden. Bij mij gaan ze het gewricht van mijn grote teen vastzetten, omdat de afwijking al heel groot is en ik hele soepele gewrichten heb. Anders is de chirurg bang dat het binnen korte tijd weer teruggekomen is.

Ik zie er vreselijk tegenop. Ik heb 2 kindjes (7 en 2) en mijn man heeft een eigen zaak en is dus weinig thuis. Veel hulp om me heen heb ik niet, want de meeste mensen werken. Er is mij verteld dat ik gelijk loopgips krijg en dat ik hem bijna gelijk weer iets mag gaan belasten.

Zijn er mensen met ervaring hiermee?
Harrietk
BerichtGeplaatst: 18-11-2013 21:29 Reageer met quote

Hoi Nanne,

Gewoon knop op nul en laten doen! Het is even vervelend maar na twee weken ben je van de ergste pijn af. En daar heb je pijnstillers voor. Ik laat de tweede voorlopig nog niet doen omdat die nog lang niet zo erg als als de andere teen was. Ik heb een actief beroep en daarom is dat extra belastend.
De operatie van een half jaar geleden aan mijn voet zou ik zo weer laten doen. Ik ben van de knokkel en de pijn af en ik heb een hele mooie voet gekregen. De teen is nog wel stijf maar dat was ie daarvoor ook.
Vandaag heb ik voor het eerst in jaren nieuwe leren laarsjes gekocht, met hakje. Dat was de afgelopen jaren onmogelijk. Ik heb er zeker geen spijt van........ja toch wel......dat ik het niet een paar jaar eerder heb laten doen.

Afgelopen herfstvakantie heb ik een wandeling van vier uur bergop en bergaf gemaakt. Dat kon ik voor de operatie niet pijnloos doen.
Index > Spier- en gewrichtsklachten > hallux valgus Bookmark and Share
Pagina 226 van 230  

Vorige  1, 2, 3 ... 225, 226, 227, 228, 229, 230  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016