Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Psyche > EMDR???
Auteur Onderwerp: EMDR???
Lady Ess
BerichtGeplaatst: 13-06-2009 7:26 Reageer met quote

Dat mag je gerust vragen. Mijn ouders zijn in februari 2008 gescheiden, waarna mijn moeder bij een verkeerde man terrecht is gekomen. Hij is veroordeeld geweest voor pedofiel, en zo zijn er nog veel meer dingen. Heb haar van een lieve moeder zien veranderen in een zielig hoopje drugs. De rede waarom mijn ouders uit elkaar zijn is omdat ze twee keer is vreemdgegaan, met een jongere man, en nu deze man.

Zo zijn er in die tijd tot nu heel veel dingen gebeurd, waar ik traumatische ervaringen aan heb overgehouden. Zo ben ik bijv bijna verkracht door haar vriend..

En wat is jouw verhaal als ik vragen mag? Ik ben niet teveel online vandaag, want ga mijn verjaardag vieren haha.

Greetz!
Ad
remmy
BerichtGeplaatst: 13-06-2009 16:31 Reageer met quote

Het is heel normaal dat de sessies nog een tijdje doorwerken. Probeer wel gewoon door te gaan met je dagelijkse werkzaamheden zodat je wel de structuur in je leven houd want dit zorgt er juist vaak voor dat je overeind blijft. Wanneer je gaat merken dat de emdr gaat werken is moeilijk te zeggen dat is heel verschillend per situatie. Bij mij pas na heel veel sessies. Ik merkte dat de spanning af nam als ik aan de situatie dacht. Ook de beelden werden minder.

Heel veel sterkte bij alles en ik hoop dat het in het weekend allemaal wat rustiger word zodat je maandag aan een nieuwe sessie kan beginnen. Want je kan wel plannen dat je het wekelijks gaat doen het moet ook haalbaar zijn soms kan het wijsheid zijn even een week over te slaan.

groeten remmy
Sjanty
BerichtGeplaatst: 14-06-2009 8:32 Reageer met quote

Sjee, wat een heftig verhaal, Lady Ess...
Nog gefeliciteerd met je verjaardag trouwens!

Mijn verhaal is even heel kort door de bocht dat ik heel veel operaties en heel veel nare dingen op het medisch gebied heb meegemaakt. Verder heeft mijn moeder kanker gehad, zijn er heel vervelende dingen met en rondom mijn zusje gebeurd, zijn er mensen in de familie een maand na elkaar geleden overleden en zo zijn er nog wat dingen.

Morgen de volgende sessie, zie er best tegenop maar we gaan ervoor...! Ben nu nog steeds heel onrustig en onwijs angstig en druk in mijn hoofd, echt om gek van te worden pff... Crying or Very sad

Groetjes
ik_1986_
BerichtGeplaatst: 23-07-2009 16:28 Reageer met quote

Hallo,
Ik heb ongeveer 10 EMDR sessies gehad en ben daarna door een hel gegaan. Nu gaat het weer redelijk en heb ik een maand niks. Ik zit echt te twijfelen of ik door moet gaan, aangezien het nog niks positiefs heeft opgeleverd.... Heeft iemand advies?
Heb geen zin om weer die deksel open te trekken en me zo rot te voelen als het niks oplevert.... Crying or Very sad
remmy
BerichtGeplaatst: 24-07-2009 9:24 Reageer met quote

Ik heb ook meer dan 10 sessies gehad voordat het wat opgeleverd heeft.
Hoe komt het dat je daarna door een hel gegaan bent was dat terug te leiden naar de emdr sessies?
Wat zegt je therapeut er van?
ik_1986_
BerichtGeplaatst: 24-07-2009 17:35 Reageer met quote

Was elke keer na een sessie echt een week van slag, niet slapen etc.. Therapeut zegt dat het effect achterwege is gebleven omdat ik nog middenin de nare omgeving zat. Maar heb ook emdr gehad voor misbruik en ook daarvoor geen effect (en daar zit ik niet meer in Wink ). Nu ben ik uit die omgeving gestapt en zou het dus moeten gaan werken. Ik merk echter geen verschil met voor de emdr. En heb eigenlijk geen zin meer om over het verleden te praten.... Maar als ik er nou echt wat aan zou hebben, dan zou ik mezelf een schop onder mn kont moeten geven Cool
remmy
BerichtGeplaatst: 25-07-2009 9:53 Reageer met quote

Een week van slag zijn na de emdr dat herken ik wel het werkt best wel lang door. Tegen de tijd dat je een nieuwe sessie hebt was ik net bijgekomen van de vorige. Het rottige is dat dat met 'gewone' psychotherapie meestal ook zo is en dat als je iets met je problemen wil je toch iets zal moeten en je er toch last van zal krijgen. Geen zin om er over te praten dat hoort er denk ik bij is een heel logisch iets maar ja als je dat niet gaat doen heb je er over 20 jaar nog last van. Kun je ook doen maar of dat is wat je wil vraag ik me af. Miss nu doorzetten en er straks geen last meer van hebben??

Goed dat je nu iig uit de omgeving bent ik zou het dan nog zeker een kans geven om er mee door te gaan ook als is dat moeiljik om te beoordelen op afstand en niet de situatie te kennen.

groeten remmy
women22
BerichtGeplaatst: 05-09-2009 18:28 Reageer met quote

Hallo allemaal

ik zou even kort mijn verhaal toelichten.
k ben op 13e jarige leeftijd meerdere malen door de zelfde persoon sexueel misbruikt.
ik ben nu 2 maanden in behandeling, me diagnose is ptss, ik heb ook eenmalig een ontspanningssessie gedaan op aanraden van me therapeut.
door me verleden heb ik een slecht zelfbeeld,nu stelde me therapeut voor een sessie emdr te doen,bij haar collega samen met haar,ze mag deze zef niet uitvoeren
maandag heb ik die emdr sessie.
ik heb al veel gelezen hier op deze site,en dat is erg fijn.alleen praat ik al totaal niet makkelijk over me verleden en kan erg moeilijk aangeven wat ik voel en waarom en welke emotie.dat ik er eigelijk wel tegen op zie.
ik_ben_remco
BerichtGeplaatst: 01-12-2009 17:55 Reageer met quote

Hallo Allemaal,

Ik heb gisteren mijn eerste emdr sessie met geluid gehad. Ik heb last van een laag zelfbeeld, in mijn geval zijn vanaf mijn vierde jaar mijn doodsangsten (veroorzaakt door een ongeluk) genegeerd en verdrongen.
Ik heb de sessie niet als bijzonder positief of negatief ervaren. Het inbeelden van het ongeluk ging simpelweg niet aangezien ik het me niet kan herinneren.
Enkele andere negatieve gebeurtenissen kon ik me wel inbeelden en dit veroorzaakte bij mij angst en misselijkheid.
Na de sessie was alles nog net zo als daarvoor en er is nog steeds niks veranderd.

Aan mensen die emdr willen gaan doen wil ik zeggen dat het absoluut niet eng of zweverig is, ik wens jullie veel succes! groetjes van ik ben remco
remmy
BerichtGeplaatst: 05-12-2009 12:10 Reageer met quote

Het kan ook bijna niet dat er na één sessie al dingen zijn veranderd. Zo snel werkt het niet. Het werkt nog wel een aantal dagen door en vaak zijn er meerdere sessies nodig.

Iets verwerken waar je je de beelden niet meer van herinnerd is idd niet mogelijk.

Succes met je emdr.
Jetteke
BerichtGeplaatst: 11-12-2009 16:28 Reageer met quote

Ik heb EMDR gehad en bij mij werkte het supergoed.
Na de eerste sessie verbaasde ik me er al over dat het nare beeld waar we aan gewerkt hadden, bijna niet meer viel op te roepen.
Ik heb 10 sessie's gehad en het gaat supergoed nu met me.
remmy
BerichtGeplaatst: 14-12-2009 11:29 Reageer met quote

Wat goed om te horen Jetteke. Bij mij heeft het voor één situatie ook heel goed geholpen.
D--
BerichtGeplaatst: 27-12-2009 16:42 Reageer met quote

hoi allemaal.
na eerst heel veel gelezen te hebben, heb ik zelf toch nog een paar vragen.
over 2 weken heb ik mijn eerste EMDR sessie en ben er toch wel zenuwachtig voor aangezien beelden en gedachten naar voren worden gehaald die ik het liefst zo ver mogelijk weg stop.
maar wat kan ik er van verwachten, wat voor vragen?
en ben ik de dagen erna in staat om gewoon de dingen te doen zoals ik altijd doe, zoals naar school gaan etc ?
want lees dat veel mensen tot 3 dagen erna behoorlijk van streek zijn..

mensen met ervaring?
alvast bedankt!
Zsara
BerichtGeplaatst: 28-12-2009 20:17 Reageer met quote

Voor degene die een EMDR-behandeling gaat volgen bij hun psycholoog kan ik zeggen dat het mij heeft geholpen. Ik loop sinds 18 april niet meer bij mijn psycholoog omdat het afgerond is en mij heeft deze behandeling heel veel geholpen. In het begin heb ik echt wel na een behandeling de eerste 2 tot 3 dagen wat kunnen merken aan mijzelf doordat ik veel moest huilen en doodsbang was doordat mijn verleden weer naar boven was gehaald en dat verwerkt moest gaan worden maar dat gaat op een gegeven moment over en dan heb je daar geen last meer van na een sessie omdat je dan ook al je verleden je trauma deels hebt verwerkt. De eerste sessie merkte ik er niets van en kreeg ik geen beelden terug maar dat komt ook omdat je moet wennen aan de tikgeluiden die je krijgt te horen en je moet je ontspannen om je te kunnen laten gaan en niet gaan zitten concentreren op die geluiden want dan ben je met de geluiden bezig en niet met hetgeen waarvoor je kwam. Ik plande mijn afspraken op vrijdagmiddag zodat ik het weekend had om door de ergste tijdelijke bijwerkingen heen te komen zodat ik op maandag weer kon gaan werken. Natuurlijk ben ik in de begin periode stiller geweest op het werk wat collega's opmerkte evenals dat ik in het begin niet meer kon lachen maar dat komt omdat er zoveel weer naar boven komt aan kleine herinneringen, maar 2 collega's heb ik het toen uitgelegd wat er gaande was en daar had ik veel steun aan. Ik kan het in ieder geval aanraden.
jappie
BerichtGeplaatst: 11-02-2010 8:40 Reageer met quote

Ik zal vrijdag doorverwezen worden voor EMDR. Mijn vraag hier is of je ook in combinatie met medicatie (antidepressiva) EMDR kan volgen? Dank alvast
88leonie
BerichtGeplaatst: 11-02-2010 16:39 Reageer met quote

Ik heb net het hele forum doorgelezen. Mijn therapeut heeft mij aangeraden om EMDR te gaan volgens. Weten jullie of automutilatie erdoor kan verergeren? Daar ben ik namelijk erg bang voor.

Groetjes Leonie
remmy
BerichtGeplaatst: 11-02-2010 19:47 Reageer met quote

Je kan het in combinatie met medicatie volgen dat is geen enkel probleem.

Na de emdr kan je je slechter voelen omdat het wel even doorwerkt. Als je neiging hebt tot automutilatie is het goed dit met je behandelaar te bespreken hoe je dit kan voorkomen.
pienn
BerichtGeplaatst: 20-04-2010 17:19 Reageer met quote

ik heb een vraag.

ik ben gisteren begonnen met emdr. ik vond het erg heftig en heb het echt ervaren als verschrikkelijk!
na de sesie heb ik me ook wel rot gevoeld, erg zenuwachtig voor het slapen gaan geweest. maar ik heb er verder geen last meer van gehad.. juist goed geslapen en vandaag ook niets aan de hand.
zal de therapie wel aanslaan? ik zou me nu toch heel rot moeten voelen, veel nare dromen moeten hebben???
remmy
BerichtGeplaatst: 22-04-2010 10:08 Reageer met quote

Nee hoor, je hoeft je niet heel rot te voelen. Je kán je slechter voelen maar dat is niet iets wat perse moet. Je schrijft dat je je net na de emdr rot voelde. Dat komt vaker voor. Maar je hoeft niet heel nare dromen te hebben. De één heeft dat wel en de ander niet.

Ga je daar dus maar geen zorgen over maken. De emdr kan dus wel aanslaan zonder dromen.

Succes met je volgende sessie. Vraag het dan gelijk even na aan je therapeut,

groeten remmy
gwen-nie
BerichtGeplaatst: 26-04-2010 20:14 Reageer met quote

ik ook heb EMDR gehad én mijn therapeut vertelde me dat je inderdaad kans hebt om je één tot vijf dagen slecht kan gaan voelen omdat je alles 'herbeleefd' wat je juist met de EMDR wilt gaan verwerken/ op de achtergrond wilt brengen/minder pijnlijk wilt maken.
Om dit te doen herbeleefd je alles én doordat je dit doet kan je inderdaad klote gaan voelen. Heb ik ook gehad, maar bij mij hielp het wel en voel me op lange termijn beter en beter!
Succes!
Index > Psyche > EMDR??? Bookmark and Share
Pagina 12 van 15  

Vorige  1, 2, 3 ... 11, 12, 13, 14, 15  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016