Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Overige ziekten > Wormpjes ofwel aarsmaden
Auteur Onderwerp: Wormpjes ofwel aarsmaden
haataanjeuk
BerichtGeplaatst: 22-04-2008 23:57 Reageer met quote

Ok ik mag me 1 van de gelukkige noemen Sad
Ik heb er wel vaker last van gehad, maar vaak was het na 2 of 3 dagen weer over.. nu echter niet dus toen ging ik op internet zoeken. Ik heb maandag dat kuurtje bij het kruidvat gehaald en geslikt maar tot nu toe heb ik geen enkel verschil gemerkt, is dat normaal? Omdat ik bij sommige lees dat het na een paar uur helemaal weg was..
Ik smeer me rot met vaseline en ik slaap niet meer door de jeuk, ik word echt gek!
Ad
madam
BerichtGeplaatst: 24-04-2008 18:29 Reageer met quote

Hello,
Ik heb nu al 4 dagen die rot beestjes ! En ik heb al zo'n
pilletje geslikt, en omdat datniet hielpt heb ik er gister nog 1 geslikt , is dit normaal ? want ik wil er echt van af ! Neutral

Ook heb ik dat het van binnen jeukt en niet rond om !
EN WIL IEMAND ALSJEBLIEFT HIER OP ANTWORDEN :

BIJ MIJ KOMEN WORMEN UIT ME ASS. . . IS DIT NORMAAL ? WANT DAN GA IK NAAR DE WC EN ZIE IK 5 MADEN/WORMPJES IN ME ONDERBROEK ZITTEN Neutral

HEEEEELP !
Sam40
BerichtGeplaatst: 25-04-2008 20:00 Reageer met quote

Snel antwoord? Ik zit voor het eerst op zo'n forum als dit. In maart heb ik eens een vraag gesteld. Alle "reacties" die daarna zijn gekomen gingen nergens over, gewoon alles herhalen wat al 100 keer is genoemd op dit forum. Het slaat nergens op! Iedereen spuit alleen maar zijn gore verhalen en niemand antwoordt op de vraag van een ander. Dit was de eerste en de laatste keer. Bezoekje aan de dokter lijkt mij meer zinvol.
jo'tje
BerichtGeplaatst: 05-05-2008 11:50 Reageer met quote

Hallo allemaal,
medicatie en hygiene is idd het juiste woordt hiervoor.
Maar sommige mensen hebben hier bijna cronische aandoening van.
Waarschijnlijk als je in een gezin woont hebben andere gezinsleden hier ook last van zonder dat ze het weten.
Zo krijg je het elke keer weer.....
Voor vrouwen en meisjes is het eigenlijk nog vervelender, aangezien ze naar voren kruipen en in de vagina gaan zitten !!!Let op dus hiermee !!
Zie mijn verhaal + antwoord bij dit forum: kinderen meisje van 4 en worpjes

Tip: Het beste is om het idd te melden tegen iedereen zo snel mogenlijk want het is erg besmetelijk en iedereen (ook al hebben ze er geen last van) behandelen met wormkuurtabletten Mebendazal. Gewoon bij de apotheek/drogisterij te verkrijgen voor nog geen 2 a 3 euro.

Succes allemaal !!!
saskemie
BerichtGeplaatst: 10-05-2008 20:22 Reageer met quote

oke hygiene is niet het enige.
7 jaar geleden was mijn zuster besmet door die beestjes via prepare, met gevolg heel de familie had er last van, maar na 3 a 4 keer te proberen was iedereen er van af, behalve ik dus, al 6 jaar zat ik er mee, ik probeerde de pillen en ging zelf via de dokter z'n raad, een zware pil nemen, maar nee, een week later was het weer koeke pak. maar het rare was dat niemand in de familie er geen last meer van had, in de 6 jaar (en ik was vroeg als behalve een hygiene mens) zijn ze nooit meer besmet geraakt door mij. Na eindeloos dokters af te gaan, heb ik de raar gekregen om naar het tropische geneeskunde instituut gegaan (ps.ben wel van belgie, dus weet niet hoe dat in nederland heet) en daarbleek dat mijn aarswormen, niet de typische gekende waren, en kreeg dus een aangepast medicatie en behandeling, en ben er nu een dik jaar al vanaf.
Dus als je er niet van afraakt, moet je da ook misschien is gaan doen
Slaatje bla
BerichtGeplaatst: 16-05-2008 11:40 Reageer met quote

Heeeeelp!!
Ik peuter al vanaf mijn 4e in mijn neus.
Ik denk dat het daardoor komt.
Ik heb dus nu aarswormen.
Maar ik zie dus nu een stuk of 6 á 10 van die krengen per keer in mijn ontlasting! Maar gisteraond jeukte het echt als een malle dus ik keek met een spiegeltje naar mijn gat en toen kropen ze er dus gewoon uit!
Het zag er zo goor uit, en ik voel ze er nog steeds uit kruipen.
Ik ben vandaag dus niet naar school geweest want ik lag dus om 5 uur ofzo te slapen.
Ik voel me er zoo onzeker door Sad
Iemand geef me tips!
isa83
BerichtGeplaatst: 02-06-2008 9:58 Reageer met quote

Even een aanvulling op de reacties; Het uitkloppen van beddengoed is goed voor het bed maar als het word uitgeklopt komen de eitjes ergens anders terecht, denk hier dus even over na want eitjes zijn 2 weken lang nog besmettelijk!
Verder is het belangrijk om ook deurknoppen, kranen, vloeren, (wc) handoeken enz dagelijks schoonmaken en te wassen op min. 60C. Wanneer een tablet is ingenomen noteer dan de datum zodat de tweede tablet twee weken erna ingenomen kan worden.
isa83
BerichtGeplaatst: 02-06-2008 10:02 Reageer met quote

ppvntm schreef:
Met het goede weer deze week ben ik in de tuin beginnen spitten. Ik was op dat moment niet besmet, toch dacht ik er effen aan. Nu drie dagen later is het zover, kan er momenteel niet van slapen. Maar heb net een vermox genomen en weet zeker dat ik er morgen geen last meer van heb en weer normaal kan slapen. Verder is alle hygiëne oké, maar in contact komen met grond of aarde vormt een groot besmettingsgevaar, zeker weten.


Aarsmaden worden van mens op mens over gebracht via orale besmetting. Wel kunnen eitjes nog twee weken besmettelijk zijn.
isa83
BerichtGeplaatst: 02-06-2008 10:18 Reageer met quote

Even de standaard van het nederlands huisartsen genootschap!

Welke soorten zijn er?
Mensen kunnen last hebben van verschillende soorten wormen. Aarsmaden komen het meest voor. Het zijn witte wormpjes van één centimeter lang. Spoelwormen komen minder vaak voor. Ze lijken op crèmekleurige regenwormen. Lintwormen komen zelden voor. Ze bestaan uit een lint van rechthoekige witte stukjes van ongeveer één centimeter.

Als u goed kijkt, kunt u aarsmaden in de ontlasting zien bewegen. Spoelwormen en witte stukjes lintworm kunt u ook in de ontlasting zien. Er zijn nog andere soorten wormen. Ze zijn zo zeldzaam dat ze in deze folder verder niet genoemd worden.

Hoe krijgt u ze?
De besmetting met aarsmaden gaat altijd via het inslikken van de eitjes. De eitjes zijn zó klein dat u ze met het blote oog niet kunt zien. De eitjes worden vooral door kinderhandjes verspreid. De wormpjes zelf leven in de darm. Ze leggen hun eitjes rond de anus. Een kind krabt zich daar als het jeuk heeft en krijgt zo eitjes aan de handen. Van de handen komen de eitjes terecht op deurknoppen, speelgoed of op iemand anders. Als zo'n eitje aan de handen van iemand anders komt en die steekt een vinger in de mond, kan besmetting plaatsvinden. De eitjes komen via de mond in de darmen en kunnen daar uitkomen. Een kind kan zichzelf telkens opnieuw besmetten door rond de anus te krabben en daarna de vingers in de mond te steken.

Ook besmetting met spoelwormen gaat via het ongemerkt inslikken van eitjes. Eitjes van spoelwormen zitten in hondepoep, niet afgedekte zandbakken en soms op rauwe, ongewassen groente.

Eitjes van lintwormen komen in ons lichaam via rauw vlees, zoals filet americain, rauw gehakt en niet goed doorbakken biefstuk.

Kan het kwaad?
Wormen kunnen over het algemeen weinig kwaad.

De jeuk van aarsmaden rond de anus kan vervelend zijn. Vooral 's nachts, want dan komen de wormpjes naar buiten om eitjes te leggen. Door krabben kan de vagina en de huid rond de anus ontsteken. In het algemeen geven wormen geen buikpijn.

Wat kunt u er zelf aan doen?

Als iemand in het gezin aarsmaden heeft, kan een goede hygiëne de kans op besmetting verminderen. Handen wassen na toiletbezoek is belangrijk; u kunt hierbij het beste een nagelborsteltje gebruiken. Knip de nagels kort. Hang elke dag een schone handdoek op het toilet. Gebruik voor onder- en bovenlichaam aparte washandjes. Neem elke dag schoon ondergoed. Het is ook goed om regelmatig deurknoppen, wc-bril en speelgoed af te soppen.
Aarsmaden verdwijnen vanzelf als er geen eitjes meer via de mond binnenkomen. Leg uw kind uit dat het niet rond de anus moet krabben, of dat het altijd de handen goed moet wassen als het toch gekrabd heeft.
Als u kleine witte wormpjes in de ontlasting ziet, kunt u bij de drogist of apotheker een wormenkuur kopen. Kinderen en volwassenen hebben dezelfde dosering. U moet de kuur na twee weken herhalen. Als de wormpjes steeds terugkomen, moeten alle huisgenoten behandeld worden. Zwangere vrouwen mogen deze medicijnen niet gebruiken.
Was groente goed en eet geen rauw vlees.
Honden met spoelwormen moeten behandeld worden. In de dierenwinkel kunt u een kuur voor uw hond kopen.

Wanneer naar de huisarts?
Aarsmaden kunt u zelf behandelen. Als de maatregelen die u zelf neemt niet helpen, dan kunt u over leggen met uw huisarts. Als u of uw kind spoelwormen, lintwormen of een ander soort wormen heeft, kunt u het beste naar uw huisarts gaan. Als het mogelijk is, doe dan de worm in een potje en neem dit mee naar de dokter.
faray
BerichtGeplaatst: 10-06-2008 19:37 Reageer met quote

ik heb aarswormen nu al ongeveer anderhalve maand maar ik heb er geen last van. is het schadelijk als je ze een tijdje heb?
raar want in mijn uitwerpselen zie ik er maar een paar Confused
kellykke
BerichtGeplaatst: 19-06-2008 16:20 Reageer met quote

yvonneke schreef:
hey ik heb ook twee jaar geleden aarsmaden gehad ik zei het tegen niemand omdat ik me zo der voor schaamde, zelfs niet tegen mijn ouders. Bij mij kwamen ze om de zoveel maanden terug..maar nu heb ik ze al 3 jaar niet meer Very Happy , dus je hoeft niet persee medicijnen te slikken bij mij gingen ze van zelf weg ik ging gewoon een tijdje geen vlees meer eten iedere dag goed wassen tussen de billen zonder zeep en een schone onderbroek, na ieder toilet bezoek grondig de handen te wassen met warm water, en ik dronk ook heel veel water want dan spoelen je darmen goed schoon. En mensen niet krabben want dan besmet je je eigen steeds op nieuw want zonder dat je het weet zit je weer met je handen bij je mond!

groetjes, Y


hey,

ik heb net hetzelfde...
ze komen, gaan weer weg maar na een paar maanden zijn ze terug daar...
ik hoop dat het met jouw tips lukt want ik word er echt zot van...
beekielover
BerichtGeplaatst: 24-06-2008 9:59 Reageer met quote

ik heb ook last van die krengen! het is gewoon verschrikkelijk en ik dacht jaren lang dat ik de enige was, tot ik hier op kwa,... wou ik reageren, nmoest ik me inloggen en een profiel asan maken... naja,.. nu zal ik hier toch nooit komen bverder maar wou ff reageren hier op....

dat achterlijke gejeujk en dergelijk eik word ern ook gestoord van en ik dacht echt dat het aan mijzelf lag enzo en dat ik de enige was... naja....


goddank weet ik nu wat ik er ebvent tegen kan doen!

gr albie
kellykke
BerichtGeplaatst: 24-06-2008 10:03 Reageer met quote

ik loop daar nu terug 3 weken mee rond... het beinvloed gewoon mijn sociaal leven.. ik kan ni naar feestjes gaan met dat gejeuk ik ga straks naar de apotheek..

ik laat iets weten wat ik gekregen heb van medicatie en dat het geholpen heeft of niet...

xxx
gdkaat
BerichtGeplaatst: 24-06-2008 20:37 Reageer met quote

Beste mensen hier

Mijn dochter kwam me deze avond vertellen dat ze wormpjes heeft en last heeft van de jeuk. We doen gewoon een kuur en zien of die aanslaat, voor zover geen probleem.

Mijn vraag is: kan iemand me vertellen hoe lang na het innemen van een dosis Vermox (of ander middel eventueel) de jeuk al mindert? Ik wil haar graag een beetje moed geven.

Alvast bedankt.
miu miu
BerichtGeplaatst: 20-07-2008 22:03 Reageer met quote

Beste collega's met dit kriebel probleempje,
Ik schrijf het bewust als een verkleinwoord want het probleem dat zich stelt geeft buiten slaapgebrek vooral een zwaar psychische faktor, maar is eigenlijk verder totaal onschadelijk.. oef ! Ik las zelfs ooit een keer dat mensen die vaak aarsmaden hebben, een zeer gunstige darm zuurtegraad hebben (waardoor de maden daar graag zijn) maar deze mensen zouden ook veel minder in aanmerking komen voor darmkanker. Ook zou een aarsmade infectie een gunstige werking hebben bij mensen met MS.. zo las ik net in de krant..
Ikzelf (nu 39) heb al sind mijn zeer jonge jaren vaak besmettingen... meestal neem ik een volledige kuur Vermox uit (2pilletjes gedurende 3 dagen) en dan ben ik er voor een tijdje van verlost. Met 1 pilletje ben ik er vaak niet van verlost.. vandaar..
Een huisarts vertelde me ooit dat zijn dochter er ook nooit definitief vanaf geraakte, tot ze op een dag haar appendix moest laten verwijderen... (een doodlopend stukje darm) waarin de aarsmaden blijkbaar onverstoord konden gedijen..
Verder vertelde een homeopaat me eens dat het mogelijk zou zijn om de zuurtegraad in de darm te veranderen waardoor het voor die beestjes niet meer zo leuk is en ze dus ook niet meer zouden terug komen.
Ik zoek dit verder uit, en laat jullie volgende week nog iets weten.
Nog een klein "viezigheidje".. als het 's nachts kriebelt, is dat meestal omdat er eentje naar buiten wil kruipen om haar eitjes te gaan leggen... wanneer je dan je vinger even voorbij de sluitspier in de anus brengt, kan je dat wormpje vaak vangen, je handen goed wassen en weer verder slapen..
Tja. Gelukkig is dit een anonieme zaak...
gdkaat
BerichtGeplaatst: 20-07-2008 22:14 Reageer met quote

hallo!
Bedankt om hier te posten.
Mijn dochter lijkt er vanaf te zijn met de gewone dosis van 1 pil en nog 1 pil een week later (advies van de apotheek.) Het is inderdaad niet zo'n erg probleem, alleen wel vervelend. Goed dat je toch geholpen bent met Vermox, al is het dan in een andere dosis.
Je hebt gelijk dat de vrouwtjes de eitjes buiten de anus willen komen leggen en elke worm die je kwijt kan is weer een hoop eitjes minder!
Veel succes nog, ik hoop dat je de info vindt die je zoekt.
Kaat
miu miu
BerichtGeplaatst: 20-07-2008 22:39 Reageer met quote

Eerlijk gezegd, het was een hele opluchting toen ik dit forum vond, want ik was me er niet van bewust dat zo veel mensen met dit vervelend probleem zitten. Zo veel schaamte dat mensen ervaren.. ik heb me daar met de jaren overheen gezet.
Bedankt alvast.
gdkaat
BerichtGeplaatst: 21-07-2008 11:14 Reageer met quote

Ja schitterend hé, dat internet. Het ouders.nl forum is ook heel goed en dat is nog meer een community waar je vraag en antwoord hebt. Ik heb in ieder geval ook al heel veel van fora geleerd. Groeten, Kaat
wormpje
BerichtGeplaatst: 22-07-2008 16:01 Reageer met quote

hoi, ookik heb mijn leven lang al last van wormjes.haal altijd vermox tabletten bij de apotheek kosten 1.30 per pakje van twee tabletten.ik heb mijn leven lang er al last van en als je er eenmaal last van heb blijf je dat houden,kan jaren duren of het komt achtermekaar.vermijd zoveel mogenlijk rood vlees eten.alsje een dier heb aangeraakt die lekker buiten gevroet heeft bijv. een hond was dan meteen je handen want daar kan je het ook van krijgen.en maak niet uit al ben je nog zo schoon op jezelf.kan het van een wc oplopen of va kinderen die het aan hun handen hebben alles!vermox helpt meestal wel goed,heb je zelf last en je gezin niet dan toch ook diekuur laten doen!! je hoeft er niks van te merken dat je het heb daarom heel het gezin doen.en die eitjes liggen niet bij de anus maar die wormpjes zitten in je darmen daarom is als je zo een tabletje neemt niet gelijk de wormpjes weg het dood de eitjes in je darmen!dus als je die tablet neemt en je gaat elke dag naar de wc dan maak poep je de wormpjes uit en als de eitjes dood zijn n de darmen dan niet meer.die tabletjes zijn dus voor je darmen om de eitjes te doden.ook uien eten kan helpen ja heb ik gemerkt in de loop der jaren gewoon door je eten heen rauwe uitjes.nou succes allemaal
'
BerichtGeplaatst: 06-08-2008 20:03 Reageer met quote

Heb er ook regelmatig last van. Nu weer.
Heb gister rond een uur of 5 een Mebendazol pilletje genomen.
Ik heb er nog steeds last van, klopt het dat het niet zo snel gaat en dat het nog wel even duurt? Kan nergens op internet vinden hoelang het ongeveer hoort te duren voordat ze weg zijn!
Index > Overige ziekten > Wormpjes ofwel aarsmaden Bookmark and Share
Pagina 7 van 13  

Vorige  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 11, 12, 13  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016