Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Psyche > EMDR???
Auteur Onderwerp: EMDR???
Janow
BerichtGeplaatst: 26-05-2008 16:47 Reageer met quote

EMDR heeft bij mij heel erg geholpen
het vergt wel veel energie en verdriet want alles komt dan weer naar boven en je moet alles weer herhalen maar uiteindelijk een goed resultaat!
Ad
keni-girl
BerichtGeplaatst: 26-05-2008 19:08 Reageer met quote

Blij te horen dat EMDr jou goed gedaan heeft. Hoeveel behandelingen heb je gehad? en hoeveel behandelingen kun je dan maximaal krijgen van EMDR? bedoel wat als t niet door maar één of twee gebeurtenissen komt maar door een opssomming? Hoe lang ben je dan bezig met de behandeling? ongeveer?
Veel vragen...sorry

grts
Janow
BerichtGeplaatst: 26-05-2008 19:22 Reageer met quote

maakt niet uit vragen zijn welkom Smile

ik kreeg van de uwv de chess coaching die gaven mij een emdr behandeling ik moest iedere week of om de 2 weken gaan zo een gesprek en behandeling duurde meestal een uur

er wordt op je hand getikt door de therapeut en je moet je ogen sluiten en die zegt wat komt er nu bij je op en dat moet je vertellen en zo gaat het steeds maar door tot dat ze alles uit je krijgt en daarna wordt er erover gesproken ik heb het 3 maanden gehad en ik ga nog steeds om de zoveel tijd voor gesprekken om te kijken of het nog steeds goed met me gaat ter controle
ricarda
BerichtGeplaatst: 28-05-2008 10:06 Reageer met quote

is EMDR een vorm van hypnose?
keni-girl
BerichtGeplaatst: 28-05-2008 12:10 Reageer met quote

Emdr is inderdaad een soort vorm van hypnose ja. Maar er zijn goede resultaten.
ik heb vandaag gesprek gehad met mn peut en t was heel goed mogelijk dat ik EMDR ging doen ....wellicht starten we in september.
remmy
BerichtGeplaatst: 28-05-2008 14:31 Reageer met quote

Emdr is absoluut GEEN vorm van hypnose
Je bent volledig in het hier en nu.
Janow
BerichtGeplaatst: 28-05-2008 18:43 Reageer met quote

super voor je keni girl! het is wel even wachten maar alvast succes!


emdr is niet een soort van hypnose zoals remmy zegt je bent er bij in het hier en nu Wink
Ashley
BerichtGeplaatst: 29-05-2008 18:51 Reageer met quote

Hallo,ik heb vandaag me eerste emdr sessie gehad toen ik vertelde over me nare ervaring moest ik huilen en werd heel bang tijdens de piepjes werd het minder en voelde ik niks meer maar toch voel ik me er niet heel goed door ofzo voel me vooral in de war en moe het is nu ook maar net 4 uur geleden dat ik de emdr heb gehad maar toch ben ik benieuwd zijn er andere mensen met een post traumatische stress stoornis die uiteindelijk weer helemaal beter worden door EMDR?
Ashley
BerichtGeplaatst: 29-05-2008 18:58 Reageer met quote

keni-girl schreef:
Hallo
ik heb vroeger een aantal traumatishe ervaringen gehad en nu is er op mijn 28e borderline geconstateerd. ik doe nu de vers training en ben bijna klaar maar merk dat ik nog zit met veel onopgelost oud zeer. En vroeg me dus af, mag je ook EMDR doen als je een persoonlijkheidsstoornis hebt? Want de traumas zijn wel echt. en brengen me in issolatie.

liefs keni


het keni ik las dit berichtje van je bij mij is sinds kort borderline geconstateerd altijd is het vermoeden er wel geweest hoor maar he tmag pas vastgesteld worden als je uit de puberteit bent ik ben bijna 19 en nu hebben ze het dus vastgesteld en ik heb vandaag me eerste emdr sessie gehad dus het gaat wel samen ik denk alleen dat het frusterend is dat de emdr me trauma's waarschijnlijk wel kan verminderen maar de borderline zelf niet en me trauma's zijn wel heel vervelend maar ik denk dat ik veel meer last heb van de borderline hoe it dat bij jou?
keni-girl
BerichtGeplaatst: 30-05-2008 9:25 Reageer met quote

Hallo Ashley

Wat ik je dan zou willen aanraden om te doen is om zekers ook na je EMDR sessies....de VERS training te gaan doen. Er zijn ook andere therapien speciaal voor borderline (ERS) ontwikkeld zoals de Linehan. Deze trainingen (vooral de VERS) heeft mij ERG goed geholpen om mijn borderline kwetsbaarheid beter te begrijpen en er mee om te gaan. Zeg niet dat t daarna perfect is....maar t helpt wel een heel stuk. Met de EMDR hoop ik dat catastrofaal denken en sociale fobie onder controle te krijgen. Die flashbacks zijn echt niet tof! ik voel daar nu eigenlijk meer hinder van dan de borderline misschien komt dat wel omdat ik bijna de VERS heb afgerond nu?

ik heb overigens woensdag groen licht gekregen om dus ook binnenkort na mijn VERS training met EMDR te starten...en daarna vind ik t wel weer welletjes met de behandelingen Wink

Veel succes in iedergeval en hoe ging je 1e EMDR sessie? zwaar?
Ashley
BerichtGeplaatst: 30-05-2008 15:19 Reageer met quote

nou ik heb heel veel hoofdpijn eigenlijk en een beetje in de war maar ik merk wel dat er al iets is veranderd me angst is nu al afgenomen naar een keer al dat is geweldig ja ik heb een blaadje gelezen over VERS training en dart ga ik zeker proberen want er meot iets veranderen me vriend houd het niet meer uit bij me en dat begrijp ik wel en tog val ik steeds in herhaling hoe is dat met jou heb je een partner? echt de mensen waar ik van hou doe ik zoveel pijn en dat wil ik niet en tog doe ik het als dat nou eens minder werd dan was ik al een gelukkiger mens!
remmy
BerichtGeplaatst: 30-05-2008 19:51 Reageer met quote

Wat goed dat je al met emdr bent begonnen. Hou er wel rekening mee dat je er de komende dagen nog wel last van kan krijgen. Vaak werkt het ene paar dagen door.

veel succes groeten remmy
melian
BerichtGeplaatst: 03-06-2008 23:39 Reageer met quote

ik ben net begonnen met EMDR, omdat ik vast liep, op allerlei gebieden. dit komt met name omdat ik een aantal traumatische ervaringen niet verwerkt heb, en daardoor steeds in mijn eigen valkuilen trap.
ik denk dat ik erg veel ga hebben aan de emdr.
wel heb ik er een vraag over: ik ben een groot deel van mijn herinneringen kwijt, van wat er gebeurt is (sexueel misbruik). ik weet een aantal dingen nog wel, maar bijvoorbeeld niet hoe het begonnen is. ik heb al meerder therapien gehad, maar op de een of andere manier blijft dit geblokkeerd. kan dit door
emdr terug komen? is er iemand die hier ervaring mee heeft!

groetjes, Melian
remmy
BerichtGeplaatst: 04-06-2008 10:08 Reageer met quote

Herinneringen kunnen terug komen met emdr maar niet meer dan met welke andere therapie ook.
Veel succes met je therapie
Sjiel
BerichtGeplaatst: 13-06-2008 15:55 Reageer met quote

Hallo ,Wij hebben 2 kids geadopteerd uit Colombia, echter onze dochter van 8 heeft daar voor haar 2e leeftijd een flink trauma opgelopen en komt daar nu mee in aanvaring dit escaleert in heftige driftbuien en ontzettend introver zijn. Nu is mijn vraag kan iemand mij een goed advies geven over iemand die bekend is met kinderen op het gebied van EMDR, en in de buurt van Zuid Holland? Er is mij echter wel verteld dat je hier niet mee in contact kan komen zonder eerst naar Jeugdzorg te stappen. Echter hier zijn we al 2 jaar lang geweest maar lost het probleem van onze dochter niet op. Wie kan ons helpen.
remmy
BerichtGeplaatst: 14-06-2008 9:48 Reageer met quote

Hoi Sjiel

Ik mag hier geen link neerzetten maar als je googeld op emdr kom je bij de vereniging voor emdr uit. Hierop staat een lijst met alle geregistreerde emdr therapeuten. Dit is ingedeeld op provincie. Bij zuid holland staat een hele rij waaronder kinder en jeugpsychologen.
Als dit er niet bij staat hoeft het niet te betekenen dat diegene geen ervaring heeft met kinderen. Gewoon gaan bellen.
Veel succes ik hoop dat je een goede oplossing kan vind voor je kind.

groeten remmy
gaste
BerichtGeplaatst: 16-07-2008 15:14 Reageer met quote

Ik, vrouw van middelbare leeftijd, heb een zeer traumatische leven gehad t/m 30 jaar. Daarna werd het beter, maar het kwaad was al geschied. Altijd overleefd, nooit geleefd.
Een aantal maanden geleden vroeg er iemand of ik EMDR wilde proberen. Ik heb ja gezegd.
Bij de EMDR-therapeut eerst voorbereidende gesprekken gehad voordat we daadwerkelijk met de EMDR begonnen.
Ik heb het ontzettend moeilijk gevonden om de therapeut dusdanig te vertrouwen om alles te kunnen zeggen en vond het ook vreselijk moeilijk om de herinneringen levend te maken. Dat ging ook beslist niet "zomaar", maar met babystapjes.

Nu na een paar maanden EMDR kan ik zeggen dat, hoe moeilijk het ook was, het absoluut helpt. Mijn therapeut is gewoon geweldig, ik had dit 10 jaar eerder moeten doen. Ik denk wel dat het erg belangrijk is of er een klik is met je therapeut. Mijn therapeut is een "goeroe" op EMDR-gebied, een van de eerste die ermee ging werken. Dus een zeer ruime ervaring.

De afgelopen maanden zijn verre van makkelijk geweest, en nooit stond ik te juichen om naar therapie te gaan. Altijd voelde ik een allesoverheersende weerstand, maar toch ging ik.

De herinneringen zijn er nog wel, en ik ben ook nog niet klaar, maar het gevoel erbij is veel minder heftig. Eindelijk, eindelijk kan ik beginnen met leven.
Voor mijn man, die altijd veel tijd en energie in mij en onze kids heeft gestoken is het eindelijk pay-back-time.
keni-girl
BerichtGeplaatst: 16-07-2008 18:34 Reageer met quote

Sjiel schreef:
Hallo ,Wij hebben 2 kids geadopteerd uit Colombia, echter onze dochter van 8 heeft daar voor haar 2e leeftijd een flink trauma opgelopen en komt daar nu mee in aanvaring dit escaleert in heftige driftbuien en ontzettend introver zijn. Nu is mijn vraag kan iemand mij een goed advies geven over iemand die bekend is met kinderen op het gebied van EMDR, en in de buurt van Zuid Holland? Er is mij echter wel verteld dat je hier niet mee in contact kan komen zonder eerst naar Jeugdzorg te stappen. Echter hier zijn we al 2 jaar lang geweest maar lost het probleem van onze dochter niet op. Wie kan ons helpen.


Ik woon in Zwolle en daar wordt het gegeven bij kinderen via het riagg. Daar kun je komen dmv je huisarts...wellicht op deze manier proberen? Verder zijn er erg veel particulieren die dat ook aanbieden. Het wordt ook bij kinderen toegepast...dus ik zou ff googlen. succes dr mee. Kunt t beter nu gaan oplossen dan over 10 jaar.
keni-girl
BerichtGeplaatst: 16-07-2008 18:35 Reageer met quote

Zelf heb ik de 1e intake gehad en begin ik 28 augustus met mijn echte EMDR sessie.
gast nr. zoveel
BerichtGeplaatst: 16-07-2008 19:08 Reageer met quote

enkele maanden geleden hebik EMDR afgerond. het waren echt zware sessies maar het heeft mij enorm geholpen!!!! ik heb alles achter me kunnen laten en geniet weer van het leven!
Index > Psyche > EMDR??? Bookmark and Share
Pagina 8 van 15  

Vorige  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 13, 14, 15  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016