Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Hart- en vaatziekten > snelle hartslag
Auteur Onderwerp: snelle hartslag
Kevin H
GastBerichtGeplaatst: 06-02-2007 22:08 Reageer met quote

Precies hetzelfde hier. Ik heb ook een hartritmestoornis. Bij mij kwam het waarschijnlijk door de stress. Ik heb het 2 jaar geleden heel vaak gehad, en vorig jaar maar iets van 2 of 3 keer. Mijn hart slaat dan plotseling over van normaal (60-70) naar 200 en hoger. Elke keer is het weer schrikken. De laatste keer was ik een lange tijd ziek toen ik het kreeg. Griep. Als je lichaam uitgeput is en je weet dat je er vatbaar voor bent gewoon rustig aan doen. Bij stress heeft het vooral een psychologische oorzaak. Oplossing: eerst naar de dokter, fietsen, dan een 24 uurs ECG draaien, om zeker te weten dat het door stress komt. Dan leren om problemen en zaken los te laten. Het is allemaal niet zo 'spannend'. Ik ben ook naar een fysiotherapeut geweest die me ademhalingstechnieken heeft geleerd. Als ik me druk maak kan mn hart soms ook heel raar gaan kloppen.. Dan klopt het 2 keer snel, en heel hard, en staat dan een slag stil, en dat zo'n 5 tot 10 keer achter elkaar (soms meer, meestal minder).

Tijdens het sporten heb ik er tegenwoordig geen last meer van (shotokan karate, redelijk intensief). Toen ik het pas had, op de middelbare school, en ik kon er nog niet mee omgaan, toen had ik het op een gegeven moment elke gymles! Heel eng. Toen ik wist waardoor het kwam (zo'n anderhalf jaar na mn eerste aanval toen ik 15 was) ging het langzaam over. Dit jaar heb ik er nog geen last van gehad! Hopen dat het zo goed blijft gaan =).
Ad
mieke59
BerichtGeplaatst: 07-02-2007 11:30 Reageer met quote

Ja inderdaad als je ziek ben speelt een rol
zelfs een kleine verkoudheid is dan te veel
rustig aan doe is dan de bootshap fijn voor jou dat het nu al een tijdje goed gaat houden zo
groetjes mieke 59
mb
GastBerichtGeplaatst: 12-03-2007 22:00 Reageer met quote

hallo,

als ik lichamelijke inspanning doe, dan schiet mijn hartslag in razend tempo omhoog. Ik wordt duizelig en krijg vlekken voor mijn ogen en dreig weg te vallen als ik doorga met inspanning. Als ik stop en mijn hartslag tot rust laat komen kan ik zo ineens 50 km fietsen in recreatief tempo zonder klachten. Als ik echter niet stop om mijn hartslag te laten rusten dan val ik geheid van mijn fiets. Ik krijg spieruitval (verzuring).
Dit heb ik al vanaf mijn kinderjaren zolang ik mij herinner. Echter werd er altijd gezegd dat ik mij aanstelde.
Huisarts stuurde me naar de haptonoom. Die liet er een medisch fitnessinstructeur naar kijken. Ze vertrouwden het niet. Ik kwam daardoor bij een medisch sportcentrum (Rotterdam) terecht. Die arts adviseerde mij een neuroloog te raadplegen. Denkt nl. aan een stofwisselingsziekte of spierziekte die ervoor zorgt dat de suikers niet goed omgezet worden in energie en dat je daardoor verhoogde hartslag krijgt. De neuroloog vond het ook niet gewoon en raadpleegde een internist (schildklier werkte te snel, maar dit kwam door zwangerschap op dat moment, nu na de zwangerschap functioneert schildklier weer normaal en nog steeds klachten). Internist weet geen antwoord en een erfelijkheidsdeskundige is ingeschakeld (een ver achterneefje heeft een stofwisselingsziekte). Deze erfelijkheidsdeskundige wilde eerst een cardioloog raadplegen maar trok die mening later weer in. Momenteel is het dossier vlgs. mij alleen nog een administratief dossier, want ik hoor niets meer. De neuroloog wil een spierbiopt nemen, maar dat durf ik niet goed (de spier kan niet verdoofd worden en een 'roesje' beinvloedt het weefsel). Bovendien denkt hij dat je met een spierbiopt ook nog maar 50% kans hebt op een antwoord.
Normaal vindt hij het niet. Ik heb weinig spierkracht opgebouwd in mijn leven en die hartslag klopt ook niet. Nu het antwoord nog.
Gast
BerichtGeplaatst: 13-03-2007 10:20 Reageer met quote

Hoi heb je nu nog hartkloppingen bij inspanning
Hebben ze het al kunne vast stelen je hartkloppingen
Ik ben geen dokter maar als je het alleen heb als je hartkloppingen heb die spier zwakte
Dan kan het wel eens zij dat het daar van is ik heb dat ook
Dan is de bloedsomloop zo snel dat die niet genoeg voor zien word van nieuw zuurstof met Het gevolg zo als je zeg die verzuring en het gevoel lozen in de bennen kracht verliest
Maar word je ook kort van adem dan dit hoort er ook bij
Hoop dat het je goed gaat en ze het snel vinden
nientjuh
GastBerichtGeplaatst: 20-03-2007 19:14 Reageer met quote

Hoi ik kwam via google op dit forum. Ik heb nu een maand last van een te snelle hartslag. Ik voel hem constant tikken. Als ik rustig op de bank zit kan je zelfs op mijn buik mijn hartslag aflezen. Mijn ademhaling gaat ook vrij diep de laatste tijd. Heb het een beetje benauwd. Mijn hartslag is nu gemiddeld 112 p/m. Ongeveer een maand geleden zat hij rond de 55/60. Ik heb het eerst aangekeken of het overging. Op mijn werk mijn bloeddruk en hartslag in de gaten gehouden. Bloeddruk was ook hoog voor mijn leeftijd. Die zat rond de 147/87. Toen ik van de week aan het sporten was, toen kon ik mijn hartslag niet eens meer tellen. Zo snel ging die. Dus de volgende dag maar naar de dokter gegaan. Die heeft betablokkers voor geschreven voor een maand. Ik slik ze nu een week. Mijn hartslag is iets gedaald. Nu gemiddeld rond de 88. Maar ik voel hem nog contstant kloppen. Af en toe heb ik ook last van het overslaan. Dat goed voelbaar als ik op bed lig. Als alles goed gaat moet ik over een maand terug komen. Dan gaan we het verder onderzoeken.
s
GastBerichtGeplaatst: 23-03-2007 13:58 Reageer met quote

ik heb sinds een aantal mnd een te snelle hartslag ,alle bekende testen al gehad en geen bijzonderheden.Het is wel eens even wat minder maar de afgelopen 2 dagen weer erg last.Is er dan werkelijk niemand die kan vertellen wat er aan gedaan kan worden je kunt hier toch niet je hele leven aan vast zitten.Ik ben nog maar 35 jr!
Martin Meijl
GastBerichtGeplaatst: 28-03-2007 21:00 Reageer met quote

Hallo hier Martin, ik ben ook hier terecht gekomen door google en wilde zoeken naar antwoorden ivm het vesnelde hartritme. ik ben een jongen sterke man van 41jaar die toch wel elke keer iets heeft, als je me ziet dan zou je zeggen die is zo sterk als een os en dat is krachttechnisch gezien ook zo! maar nu heb ik pas een mnd de griep gehad u leest het goed gewoon één maand lang ziek geweest en dit is eigenlijk pas 1 tot 2 weken over voel me nog niet helemaal top want nu heb ik weer sinds 5 dagen een hartslag van ca 90 slagen per minuut en voorheen altijd ca 60 p/m, ik heb geen last van die 95 slg p/m als ik aan het werk ben! maar op het moment dat ik ga zitten begint het gedonder en ga ik erop letten en boem kan ik nergens anders meer aan denken snelle pols voel ik dan en voel ik heel de tijd (ook overdag) mijn hart kloppen in mijn handen en vingertoppen, ik naar de dokter hij zei je boverdruk is te hoog maar je onderdruk is 80 en die is het belangrijkste, verder is je hartslag ca90 in rust en is niks om je zorgen over te maken! want was eerst 60 en zal dadelijk ook wel weer die kant opgaan, wat rustiger aan doen niet zoveel negatief denken over alles en gooi stress van je af, TSJA das lekker, HOE DOE JE DAT? als dit in je aardje zit, en heeft ie wel gelijk?, is het niks anders denk je dan !, maar ik ben niet de enigste lees ik hier op dit forum!, das toch wel geruststellend om te lezen, wens iedereen rust geluk en gezondheid, stress is de gevaarlijkste zieke die er is, je gaat er langzaam aan dood, daar moesten ze eens meer tijd en geld insteken om daar onderzoeken naar te doen lijkt mij!!! want echte stressers heben hulp nodig deze mensen vernielen hun eigen leven en iedereen heeft recht op hulp, niet alleen mensen met accute levensbedrijgende aandoeningen! toch?
medscape
GastBerichtGeplaatst: 12-04-2007 18:39 Reageer met quote

Martin Meijl schreef:
maar nu heb ik pas een mnd de griep gehad u leest het goed gewoon één maand lang ziek geweest en dit is eigenlijk pas 1 tot 2 weken over voel me nog niet helemaal top want nu heb ik weer sinds 5 dagen een hartslag van ca 90 slagen per minuut en voorheen altijd ca 60 p/m,

ik heb geen last van die 95 slg p/m als ik aan het werk ben!
maar op het moment dat ik ga zitten begint het gedonder en ga ik erop letten en boem kan ik nergens anders meer aan denken snelle pols voel ik dan en voel ik heel de tijd (ook overdag) mijn hart kloppen in mijn handen en vingertoppen, ik naar de dokter hij zei je boverdruk is te hoog maar je onderdruk is 80 en die is het belangrijkste, verder is je hartslag ca90 in rust en is niks om je zorgen over te maken! want was eerst 60 en zal dadelijk ook wel weer die kant opgaan, wat rustiger aan doen niet zoveel negatief denken over alles en gooi stress van je af, TSJA das lekker, HOE DOE JE DAT? als dit in je aardje zit, en heeft ie wel gelijk?, is het niks anders denk je dan !, maar ik ben niet de enigste lees ik hier op dit forum!, das toch wel geruststellend om te lezen, wens iedereen rust geluk en gezondheid, stress is de gevaarlijkste zieke die er is, je gaat er langzaam aan dood, daar moesten ze eens meer tijd en geld insteken om daar onderzoeken naar te doen lijkt mij!!! want echte stressers heben hulp nodig deze mensen vernielen hun eigen leven en iedereen heeft recht op hulp, niet alleen mensen met accute levensbedrijgende aandoeningen! toch?


Beste Martin, ik denk dat je huisarts gelijk heeft en dat stress inderdaad een verklarende factor is voor jouw hogere hartfrequentie (HF). En als je er op gaat letten, fok je jezelf onbewust op en is het dus evident dat ook hierdoor je HF omhoog schiet. Wat je moet doen, is je proberen geen zorgen te maken, op je huisarts vertrouwen en afleiding te zoeken in activiteiten waar je ontspanning vind ipv iedere keer je hartslag in de gaten te houden. Bovendien, is het volstrekt normaal dat je lichaam na een griep moet herstellen en dat dit gepaard gaat met een hogere HF als normaal. Immers , herstel kost kracht = energie = arbeid.
Jonnekevos
BerichtGeplaatst: 04-05-2007 8:39 Reageer met quote

Ik zit dit zo te lezen maar nou weet ik niet of ik me zorgen moet gaan maken. gister ging ik voor het eerst naar de sportschool en er werd bij mij een uithoudingstest uitgevoerd, nog voordat ik iets had gedaan ( inspanning) had ik al een hartslag van 128 op het moment dat ik ging joggen werd mijn hartslag 200 dus echt hardlopen zat er niet in, ook heb ik een aardig harde hartslag want ik voel hem echt kloppen ook als ik in rust ben of voordat ik ga slapen. ik ben in de afgelopen 6 maanden 10 kilo afgevallen op onverklaarbare wijze en was gestopt met menstrueren dat is inmiddels weer terug gekomen ( ik weeg nu nog 55 kilo en ben 1.65) ik ben een aantal keren daarvoor naar de huisarts geweest om te kijken voor mijn hart (aangezien mijn opa een hartafwijking heeft) maar hij heeft nooit mijn hartslag gemeten, ze wisten niet precies wat het was en hebben het op stress gegooid. zou dit te maken hebben met mijn leeftijd aangezien ik pas 21 jaar ben? verder heb ik geen medische achtergrond of verdere bijzonderheden. Ik weet dus niet of ik me ergens zorgen over moet gaan maken, want ik heb eigenlijk ook geen zin in medicatie met allerlei bijwerkingen waar ik mijn leven lang aan vast zou kunnen zitten.
anoniem1234
BerichtGeplaatst: 04-05-2007 9:12 Reageer met quote

Jonnekevos schreef:
Ik zit dit zo te lezen maar nou weet ik niet of ik me zorgen moet gaan maken. gister ging ik voor het eerst naar de sportschool en er werd bij mij een uithoudingstest uitgevoerd, nog voordat ik iets had gedaan ( inspanning) had ik al een hartslag van 128 op het moment dat ik ging joggen werd mijn hartslag 200 dus echt hardlopen zat er niet in, ook heb ik een aardig harde hartslag want ik voel hem echt kloppen ook als ik in rust ben of voordat ik ga slapen. ik ben in de afgelopen 6 maanden 10 kilo afgevallen op onverklaarbare wijze en was gestopt met menstrueren dat is inmiddels weer terug gekomen ( ik weeg nu nog 55 kilo en ben 1.65) ik ben een aantal keren daarvoor naar de huisarts geweest om te kijken voor mijn hart (aangezien mijn opa een hartafwijking heeft) maar hij heeft nooit mijn hartslag gemeten, ze wisten niet precies wat het was en hebben het op stress gegooid. zou dit te maken hebben met mijn leeftijd aangezien ik pas 21 jaar ben? verder heb ik geen medische achtergrond of verdere bijzonderheden. Ik weet dus niet of ik me ergens zorgen over moet gaan maken, want ik heb eigenlijk ook geen zin in medicatie met allerlei bijwerkingen waar ik mijn leven lang aan vast zou kunnen zitten.


Hoi!

Is er wel al gekeken naar je gewichtsverlies? Als je niet bewust gedieet hebt, dan val je toch niet zomaar 10kg af in 6 maanden? Een snelle hartslag kan ook komen van de schildklier, is daar wel al naar gekeken?

Je zegt dat je voor het eerst naar de sportschool ging. Hoe was/ is je conditie? Heb je nog een andere sport beoefend? Misschien is je conditie wel gewoon slecht. Hoe hoog is je rusthartslag? (dus als je net uit bed stapt?)

Als je het niet vertrouwd, kun je ook aan je huisarts vragen of je door een cardioloog nagekeken kunt worden, dan weet je in elk geval zeker of je je ergens zorgen over moet maken. Misschien is het gewoon iets wat bij je hoort of komt het wel door stress inderdaad.

Ikzelf ben ook 21 en heb(had) ook een te snelle hartslag. Ik heb hier inmiddels medicijnen voor en nu is het prima, je voelt je hart dan ook niet meer altijd slaan en het geeft een stukje rust (geestelijk en lichamelijk), dus misschien kunnen medicijnen wél wat voor je betekenen.

Succes ermee
Jonnekevos
BerichtGeplaatst: 04-05-2007 11:40 Reageer met quote

Quote:
Hoi!

Is er wel al gekeken naar je gewichtsverlies? Als je niet bewust gedieet hebt, dan val je toch niet zomaar 10kg af in 6 maanden? Een snelle hartslag kan ook komen van de schildklier, is daar wel al naar gekeken?

Je zegt dat je voor het eerst naar de sportschool ging. Hoe was/ is je conditie? Heb je nog een andere sport beoefend? Misschien is je conditie wel gewoon slecht. Hoe hoog is je rusthartslag? (dus als je net uit bed stapt?)

Als je het niet vertrouwd, kun je ook aan je huisarts vragen of je door een cardioloog nagekeken kunt worden, dan weet je in elk geval zeker of je je ergens zorgen over moet maken. Misschien is het gewoon iets wat bij je hoort of komt het wel door stress inderdaad.

Ikzelf ben ook 21 en heb(had) ook een te snelle hartslag. Ik heb hier inmiddels medicijnen voor en nu is het prima, je voelt je hart dan ook niet meer altijd slaan en het geeft een stukje rust (geestelijk en lichamelijk), dus misschien kunnen medicijnen wél wat voor je betekenen.


Succes ermee


Hoi hoi,

jah ik heb wel vermeld aan de huisarts dat ik zoveel was afgevallen, hij dacht dat het lag aan de pil die ik toen der tijd slikte, dus in 6 maanden tijd ben ik 2 keer gewisseld maar uituindelijk ben ik maar gewoon gestopt met de pil en menstrueer ik weer en val ik niet meer af, maar ik kom ook niet aan jammer genoeg. ( ik was idd niet aan het dieeten Wink ) ze hebben 2 keer bloedgeprikt maar er is niks uitgekomen, ik weet alleen niet waarvoor ze precies geprikt hebben. mja uit eindelijk ging het mij om de uitdlag en die was positief, niks mee aan de hand.

mijn conditie kan verbeterd worden, maar hij is zeker niet heel slecht , ik trainde zelf al 2 x in de week dancetwirl dus veel rennen en bewegen. maar dat is meer gebasserd op korte termijn ( dus knallen in een korte tijd) en niet op lange afstand dus joggen of hardlopen een half uur ofzo deed ik niet. maar verder vonden ze mijn conditie wel goed bij de sportschool.

heb jij veel last gehad van bijwerkingen van de medicijnen??? (overgeven etc..)
want weetje ik vind het zo zonde want ik heb er verder geen last van.
anoniem1234
BerichtGeplaatst: 04-05-2007 14:52 Reageer met quote

Jonnekevos schreef:
Quote:
Hoi!

Is er wel al gekeken naar je gewichtsverlies? Als je niet bewust gedieet hebt, dan val je toch niet zomaar 10kg af in 6 maanden? Een snelle hartslag kan ook komen van de schildklier, is daar wel al naar gekeken?

Je zegt dat je voor het eerst naar de sportschool ging. Hoe was/ is je conditie? Heb je nog een andere sport beoefend? Misschien is je conditie wel gewoon slecht. Hoe hoog is je rusthartslag? (dus als je net uit bed stapt?)

Als je het niet vertrouwd, kun je ook aan je huisarts vragen of je door een cardioloog nagekeken kunt worden, dan weet je in elk geval zeker of je je ergens zorgen over moet maken. Misschien is het gewoon iets wat bij je hoort of komt het wel door stress inderdaad.

Ikzelf ben ook 21 en heb(had) ook een te snelle hartslag. Ik heb hier inmiddels medicijnen voor en nu is het prima, je voelt je hart dan ook niet meer altijd slaan en het geeft een stukje rust (geestelijk en lichamelijk), dus misschien kunnen medicijnen wél wat voor je betekenen.


Succes ermee


Hoi hoi,

jah ik heb wel vermeld aan de huisarts dat ik zoveel was afgevallen, hij dacht dat het lag aan de pil die ik toen der tijd slikte, dus in 6 maanden tijd ben ik 2 keer gewisseld maar uituindelijk ben ik maar gewoon gestopt met de pil en menstrueer ik weer en val ik niet meer af, maar ik kom ook niet aan jammer genoeg. ( ik was idd niet aan het dieeten Wink ) ze hebben 2 keer bloedgeprikt maar er is niks uitgekomen, ik weet alleen niet waarvoor ze precies geprikt hebben. mja uit eindelijk ging het mij om de uitdlag en die was positief, niks mee aan de hand.

mijn conditie kan verbeterd worden, maar hij is zeker niet heel slecht , ik trainde zelf al 2 x in de week dancetwirl dus veel rennen en bewegen. maar dat is meer gebasserd op korte termijn ( dus knallen in een korte tijd) en niet op lange afstand dus joggen of hardlopen een half uur ofzo deed ik niet. maar verder vonden ze mijn conditie wel goed bij de sportschool.

heb jij veel last gehad van bijwerkingen van de medicijnen??? (overgeven etc..)
want weetje ik vind het zo zonde want ik heb er verder geen last van.


Hoi!

Hmm, ja, dan zou je wellicht aan je huisarts kunnen vragen of je eens naar de cardioloog mag of zou je kunnen vragen of het wellicht verstandig is om er eens een bezoekje te brengen. Dan weet je in elk geval zeker wat er is (of, dat er niets is).

Nee, ik heb helemaal geen bijwerkingen gehad van de medicijnen. Voel me er juist beter door (kan trap weer oplopen zonder bovenaan stil te moeten staan om 'bij te komen' en ook geen duizelingen meer). Ik heb totaal geen last gehad van overgeven oid! Maarja, iedereen reageert er anders op natuurlijk. Dat zul je zelf moeten ondervinden denk ik?

Groetjes
wim 2
GastBerichtGeplaatst: 20-05-2007 8:08 Reageer met quote

Hallo Allemaal,

Zie dit (lange) bericht als een verzoek om aanwijzingen/tips en ervaringgegevens.
Ik ben een man van 69 jaar. Trimmen en fietsen doe ik al zo'n 35 jaar, niet in clubverband doch individueel.
Afstanden lopen regelmatig 10 en 15 km en af en toe 20. Fietsen tussen 35 en 75 km.

In augustus 2006 heb ik een probleem gehad: na een flinke trimloop is het "licht even uit geweest". Gelukkig maar seconden werk zonder verdere gevolgen.

Ik heb mij toen laten onderzoeken: inspanning ECG (3 x), foto's, echo, mri-scan, 48 uur holter en ook een katetherisatie. Gebleken is dat er sprake is van hartritmestoornissen. Ik merk daar tot verbazing van de artsen zelf niets van.

Het is nu zo dat ik fietsen en trimlopen aleen met een Suunto t3 hartslagmeter doe. Deze is ingesteld op een ondergrens van 40 en een bovengrens van 140.

Bij resp. onderschrijding /overschrijding van deze waarden geeft de t3 een repeterend akoestisch signaal (piepjes). Als het alarm afgaat onderbreek ik de fietstrip of trimloop even en wacht dan tot de hartslag weer rond de 110 is gekomen en ga dan weer verder.

De hartslagmeter is mijn enige houvast, kort gezegd zonder hartslagmeter blijf ik doorlopen tot........... (lees tot het fout gaat, iets dat vrijwel zeker in augustus 2006 is gebeurd toen ik nog geen hartslagmeter had.
Van 15 tot 29 april heb ik op aanwijzing van de cardioloog (de vierde die zich met mij bezig houdt) gebruik gemaakt van een On Event Recorder. Ik geef jullie hierbij een ervaringsgegeven:

zaterdag 21 april 2007
Trimloop
Vertrokken om 08.35 uur

1
08.40
Ik was vergeten om de stopwatch van de t3 te activeren en dan komt er geen akoestisch alarmsignaal. Meer toevallig zag ik op het polshorloge van de t3 dat de hartslag op dat moment 166 was.
Ik heb daarop direct de stopwatch geactiveerd en ben even gaan wandelen.

2
08.47
t3 alarm bij 140, hartslag opgelopen tot 147.

3
08.59
t3 alarm
hartslag opgelopen tot 234 (is het maximum dat de t3 kan aangeven)

4
08.59
t3 alarm. Hartslag opgelopen tot 230.
Even gaan wandelen

5
09.02 uur t3 alarm tijdens het wandelen,
hartslag opgelopen tot 147

09.10 uur
Trimloop hervat.

10.15 uur
Geconstateerd dat de plakkers van de elektroden van de Recorder hadden losgelaten.

11.00
Aankomst op de manege in Schoonhoven, waar het paard van onze dochter staat.
In totaal gelopen 20 km.
Met onze dochter mee terug gereden naar Krimpen.

Dus van 08.40 tot 09.02 uur diverse keren alarmsignaal gekregen en daarna gedurende 1 uur en 50 minuten helemaal niet meer (wél gedurende 1:50 uur in 1 stuk door getrimd).

Er zijn genoeg dagen dat ik 10 tot 15 km loop zonder dat er een alarm komt. Onder het lopen zie ik soms dat de hartslag (die in rust 45-50 is) rond de 90 ligt en gedurende enkele kilometers zo blijft.

Vaak onder het lopen een hartslag van rond de 125 en tijdens het fietsen 105-110).

Dan ineens is er weer een dag dat na de eerste enkele honderden meters na vertrek een alarm komt end e hartslag onaanvaardbaar hoog oploopt.

Zoals gezegd ik merk er zelf niets van.
Verder heb ik geen klachten, gebruik geen medicijnen. Ik ben 181 m en weeg 73 kg.

Uiteraard zou ik graag willen weten waar de hartritmestoornissen vandaan komen en wat er vorig jaar augustus (toen ik tegen de vlakte ging) is gebeurd.

Met vriendelijke sportgroet,

Wim
Xeather
BerichtGeplaatst: 25-05-2007 22:36 Reageer met quote

Anne123 schreef:

En Gast schreef dat zijn hartslag bij inademen sneller is: helemaal normaal, men noemt dit sinusaritmie en veel jonge mensen hebben dit, komt omdat je hart dan meer zuurstif moet opnemen en dus sneller moet kloppen.

GroetjesHoi Anne123, ik ben 43 en heb dit dus ook hahaha! Misschien komt het door mijn jonge geest?
ik lig zelf vaak halve nachten wakker omdat mijn hart
zo "aanwezig" is de laatste 2 maanden sinds ik in maart ineens van een vaag voelende hartslag ging naar vreseljk snel. Dood eng... ik dacht dit is het dan weet je? In het ziekenhuis zeiden ze dat het hyperventilatie was maar ik kan mij helemaal niet herinneren dat ik gek heb liggen ademen. Was wel rusteloos door stress... had het nog nooit gehad dus wist niet wat me overkwam. Maar sindsdien bonkt mijn hart af toe zo hard dat het eng is. Het zal wel overgaan en ik maak me waarschijnlijk drukker dan nodig is :)Maar jij stelt me gerust ook ben ik niet echt Uhm "jonge mensen" hihihiii!

ik hoop dat het met jou een stuk beter gaat nu?

Groetjes Smile
Anne123
BerichtGeplaatst: 07-10-2007 20:06 Reageer met quote

Hee Xeather. Misschien lees je dit niet meer, ik reageer ook nogal laat, maar toch even dit berichtje. Ik heb geschreven jonge mensen, dat is wat ze mij zeiden, maar misschien dat jij inderdaad nog daartoe behoort Very Happy

Hoe snel ging jouw hartslag toen in maart? Lijkt me wel eng, als je het nog nooit hebt gehad...Hoe is ie nu? Hopelijk heb je minder last!

Hoe het nu met mij is...nog niet echt oke eigenlijk. Heb vaak 'stilvallers', waarbij mn hartslag ooit van 130 naar 30 ofzo gaat en dan weer naar 100, dus heel vaak gewoon een paar slagen mist. En voor de rest is ie gewoon te snel. Heb een tijd betablokkers gehad, maar daar voelde ik me niet goed bij en school ging niet meer (concentratie: bijwerkingen) dus ben maar gestopt.
Tja, ze zeggen ermee leren te leven, maar echt eenvoudig is het niet. Nu ook echt misselijk, alsof de ritmestoornis erdoor wil komen, maar hij komt niet...

In elk geval, ik hoop dat je het nog leest!

Bye!
CvEekelen
BerichtGeplaatst: 21-10-2007 13:01 Reageer met quote

Hallo,

Mijn naam is Cindy en afgelopen weekend ben ik erg geschrokken van mijn lichaam. Na het eten kreeg ik een heel benauwd gevoel en mijn hart ging als een gek tekeer. Omdat ik er zo van schrok hebben we de huisartsenpost gebeld. Zij vertelde me dat het waarschijnlijk hyperventilatie was en dat ik moest in en uitademen in een zakje. Dit hielp dus helemaal niet. Vervolgens schreven ze me Oxazepam voor om rustig te worden en in ieder geval goed te slapen. Ik was namelijk erg vermoeid door een avondje stappen de dag ervoor. Nad dit nachtje goed slapen bleef ik dat onrustige gevoel in mijn lichaam houden en dit houdt eigenlijk nog steeds aan. Heb het gevoel dat mijn hart in mijn keel klopt en dat hij ook als een razende tekeer gaat. Hoe meer ik eraan denk, hoe erger het wordt. Afgelopen maandagavond ben ik dan ook naar de eerste hulp gereden, ze moesten me maar eens helemaal nakijken. Na het maken van een hartfilmpje, nakijken van longen, prikken van bloed en het meten van de bloeddruk bleek alles in orde. Toch wilde ze graag dat ik de andere dag een fietstest zou komen doen en dat ik 24 uur een holter zou gaan dragen. Op de uitslag hiervan moet ik nog anderhalve week wachten.Wel heeft de huisarts mij aanbevolen om ontspanningsoefeningen en ademhalingsoefeningen bij een fysio te gaan doen en ik heb mijn eerste sessie dus gehad. Verder mag ik nog een paar dagen Oxazepam slikken om rustig te worden... Ben alleen zo bang dat wanneer ik straks moet stoppen met dit medicijn dat ik het gevoel van ansgt wat gepaard gaat met die versnelde hartslag weer terug krijg. Herkend iemand dit verhaal en kunnen jullie mij een beetje gerust stellen over dat er uiteindelijk wel me televen valt. Heb momenteel het idee dat mijn hele leven veranderd is in een week tijd....

Groetjes,
Cindy
Theers
BerichtGeplaatst: 05-11-2007 16:19 Reageer met quote

Hoihoi ik ben een meid van 18!

in rust was mijn hartslag altijd tussen de 50 en 60 maar sinds een weekje is hij opeens omhoog geschoten naar 80/95!

Hoe kan dit zomaar?
Ik heb ook last van een brok in me keel en ik voel me hartslag gewoon kloppen dus is erg vervelend vooral als ik ga slapen!

liefs
yvje
BerichtGeplaatst: 22-10-2009 16:23 Reageer met quote

hallo,

ik ben een meisje van 21, en merkte op dat ik in rust een hartslag van 125-130 heb en eindig met een hartslag van 200 als ik 4 minutjes heb getraind ( crosstrainer)
overdag heb ik ook vaker last dat mijn hart voor mijn gevoel te snel gaat.
nu is mijn vraag: wat is een te snelle hartslag? is 200 in mijn geval normaal. of 130 in rust?
of kan ik hier beter na laten kijken?

bedankt alvast
groetjes yvje
onrust
BerichtGeplaatst: 23-10-2009 8:46 Reageer met quote

Oei, en ik dacht dat ik met 80 (soms) in rust al een behoorlijk hoge hartslag had. Nee, een hartslag tot 100 (in rust) kan naar mijn mening nog nauwelijks door de beugel, verre van 130. Ben je zeker dat je meting klopt? Na een training zoals jij zegt mag je toch niet boven de 180. In dat geval zou eens een bezoekje brengen aan de cardioloog, die kan met een paar eenvoudige onderzoekjes uitsluitsel brengen.
SmileAlways
BerichtGeplaatst: 18-11-2009 9:54 Reageer met quote

onlangs heb ik een week in het zkhs gelegen. via dokterspost met ambulance meegenomen ivm klachten zoals pijn op de borst, hartkloppingen, onwel voelen, transpireren etc.
ik was voor die tijd al niet in orde en sinds kort onder controle bij cardioloog om wat onderzoeken te doen.

tijdens mijn opname heb ik de hele week een telemetry apparaat gedragen. hieruit bleek dat bij geringe inspanning mijn hartslag fiks omhoog schoot (150-160)
sinds begin oktober slik ik nu procoralan (ivabradine)
dit medicijn is alleen van invloed op mijn hartslag en niet zoals een betablokker ook op mijn bloeddruk. deze is nl soms al wat lager dan gemiddeld.
volgende week begin ik met hartrevalidatie, omdat ik graag weer meer wil doen dan nu haalbaar is.

ik heb hier gelezen dat velen weinig meer durven te doen, dus hierbij de tip om een verwijzing naar hartrevalidatie te vragen, ik kreeg hem trouwens zonder erom te moeten vragen van mijn cardioloog.
en als je problemen hebt met je bloeddruk en je medicijnen dan is procoralan mss een optie. redelijk nieuwe medicijn dus nog niet zo bekend bij alle medici.
Index > Hart- en vaatziekten > snelle hartslag Bookmark and Share
Pagina 4 van 5  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5  Volgende

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016