Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > verzakking?
Auteur Onderwerp: verzakking?
Anjer
BerichtGeplaatst: 28-03-2007 10:38 Reageer met quote

Welk tijdstip van de dag was je bij de gynaecoloog??
Voor deze klachten kun je beter op het einde van de dag gaan.
Zijn deze klachten duidelijker aanwezig.

Gr anjer
Ad
sammien
GastBerichtGeplaatst: 28-03-2007 12:21 Reageer met quote

haalo anja
ik was er halkf 10 en moet ik 16 mei weer terug komen in laat in de middag rond half 5 en mijn huis arts is contackt op aan het nemen met de gyn omdat hij duidelijk een forse verzakking voelde en als gyn weet je toch ook dat het in de middag meestal kom en er steek duidelijk een bal uit de schede en als ik pers kom die er ook uit.

groetjes sammien
lindyd
GastBerichtGeplaatst: 30-03-2007 11:00 Reageer met quote

Ik ben dinsdag bij de gyn gweest,ik had een lichte verzakking van de darm, en heb een ring gekregen,maar die heb ik er weer uitgehaald,op de een of andere manier zat hij niet lekker,later heb ik geprobeerd hem er weer in te doen,maar volgens mij doe ik het niet goed,hij zakt naar voren,en voeldaar dan iets zitten,volgens mij.Nu lees ik ook dat hij bij een achterwandverzakking niet helpt,dat had de gyn toch ook moeten weten.Wie heeft alleen een achterwantverzakking en zich laten opereren,en hoe is het meegevallen?Veel vragen dus,de gyn zei ook nog:ik vind je iets te jong voor een operatie,maar ik ben 46,dus niet echt jong meer
Anjer
BerichtGeplaatst: 30-03-2007 11:49 Reageer met quote

Een ring bij een achterwand verzakking heeft idd niet zo heel veel zin. Niet dan om te kijken hoe het resultaat zal zijn van een eventuele operatie.
Ik heb 3 weken even een ring gehad en wat was dat een opluchting.
Heerlijk. Die ring op zich voelde ik in het begin helemaal niet, later wel omdat hij toch gaat zakken.
Ik had heel veel rug klachten voordat de ring geplaatst werd, zodra die ring erin zat waren me rugklachten helemaal verdwenen. Na de operatie dus ook.
Mijn gynaecoloog besloot toen, in overleg met mij natuurlijk, tot het verwijderen van de baarmoeder en het ophangen van de baarmoedermond dmv een kunststof matje.
Een jaar later heb ik als nog een achterwand plastiek gekregen. Dit kon nl niet gelijktijdig met de eerste operatie ivm infectie gevaar.
Ik vond het allemaal geen probleem, ben blij dat het allemaal gedaan is.

Gr Anjer
lindyd
GastBerichtGeplaatst: 30-03-2007 13:10 Reageer met quote

Hallo Anja
Heb je veel pijn gehad na de operatie,en hoelang mocht je niks meer doen?En hoe gaat het met gemeenschap?Ik heb gehoord dat je dan wat enger word van binnen,nu is dat niet erg,maar je wil/of mag toch nog sex hebben daarna neem ik aan
Anjer
BerichtGeplaatst: 30-03-2007 14:26 Reageer met quote

Op zich had ik niet veel pijn van de operatie op zich, alleen had ik kramp in de bekkenbodem en laat daar nou net twee grote hechtingen zitten.
Dit was echt geen pretje. Ik heb toen twee dagen wat valium gehad en toen was het over. Die kramp komt heel weinig voor dus daar zou ik niet bang voor zijn.
Gemeenschap mag je de eerste 6 weken niet hebben daarna weer wel en ik vond niets veranderd. Prima dus.

Gr Anjer
cathje
GastBerichtGeplaatst: 14-04-2007 9:38 Reageer met quote

hallo ik heb een verzakking mijn vraag is hebben er meer vrouwen deze klachten . ik heb pijn onder in de rug onder in de buik en pijn bij het fietsen kan niet lang op het zadel zitten ben benieuwd.
sylvia246
GastBerichtGeplaatst: 14-05-2007 11:28 Reageer met quote

Hallo,
Na maanden m'n 'kop in het zand' te hebben gestoken na m'n 2e bevalling, moet ik nu toch accepteren dat ik een blaas- en baarmoederverzakking heb. Waarschijnlijk door zwak bindweefsel en 2 zware bevallingen. M'n klachten zijn pijn onder in de buik, uitstulpend gevoel bij zwaar tillen, maar ook bij hard moeten praten in gezelschap. Wat betreft het fietsen: ik heb nu een fiets met een geveerd zadel en een geveerde voorvork. Dat gaat een stuk beter Wink
Ben vorige week bij de gyneacoloog geweest: moet eerst (weer) voor bekkenbodemfysio. Die werkt ook met bio-feedback. Heeft een van jullie ervaring met electrostimulatie?
Uiteindelijk is een operatie waarschijnlijk noodzakelijk. M'n bekkenbodem is heel zwak, dus een ring blijft waarschijnlij niet zitten. Waar ik wel van schrik is dat bij operatie van blaas- en baarmoederverzakking, de baarmoeder in de meeste gevallen wordt verwijderd....? Weet iemand hier iets over?
Tot nu toe heb ik nog het meeste moeite met het accepteren van deze (en ik wil niemand kwetsen) in mijn ogen 'oude vrouwen' aandoening. Ik ben 39 jaar heb 2 kleine kinderen!
Dank voor jullie reacties
corine teun
GastBerichtGeplaatst: 28-05-2007 21:38 Reageer met quote

Ik ben bang dat ik ook een baarmoederverzakking heb.
Ik lees veel bekende klachten, zwaar gevoel in rug en buik, soort persdrang, iets uitstulpends uit mn vagina, misselijk, moeite met ontlasting maar wel ineens een vieze broek. Als ik plas heb ik geen pijn, maar als ik uitgeplast ben, zeg maar bij de laatste druppels dan doet het heel erg zeer, en heb ik het gevoel dat ik iets eruit pers (baarmoeder?) en moet ik erg mn best doen om niet te persen. Dit laatste, over het plassen, is dat bij iemand bekend? Is dat ook een bekende klacht van baarmoederverzakking?
Gast
BerichtGeplaatst: 05-06-2007 10:30 Reageer met quote

Ik weet niet zeker of ik een verzakking heb, maar ik herken me precies in jouw verhaal. Ik voelde na de bevalling een grote druk beneden. Moeite met staan en lopen. Het duurde wel 3 weken voordat ik op de been was. Ik had ook erg last van dat plassen. Vooral tijdens het uitplassen. Toen werd ik voor het eerst weer ongesteld. Een tampon kon ik niet verdragen. Dit deed erg veel pijn. Na de mestruatie leek het allemaal weer weg te zijn, maar nu krijg ik toch weer last bij het uitplassen.
chrisje69
BerichtGeplaatst: 27-11-2007 22:45 Reageer met quote

Hallo
Ben zelf ook bang dat ik een baarmoederverzakking heb. Heb veel dezelfde klachten. Ga zsm naar de huisarts..

Maar waar ik nu benieuwd naar ben..
Zijn er nog meer die net als ik jong zijn en dit hebben? Ik ben bijna 24.
En hoe kwam het bij jullie?
Denk zelf dat het bij mij komt door de moeilijke bevalling..
Index > Gynaecologie > verzakking? Bookmark and Share
Pagina 3 van 3  

Vorige  1, 2, 3

Copyright © Medisch Forum.nl 2004 - 2016